Vojvodina

  • 18.09., 02.10., 16.10., 16.11.2020.
  • 3 dana / 2 noćenja
  • Samobor i Zagreb
Cijena
od1.190 kn1.090 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

79
Vojvođanska razglednica, autobusom

IRIG/FRUŠKA GORA – NOVI SAD- SUBOTICA – SOMBOR

Različitost naroda, jezika, vjera i kultura dodatno uljepšava plodne ravnice Vojvodine prošarane oranicama, vinogradima i voćnjacima.

Novi Sad obiluje nasljeđem iz vremena austrougarskog carstva.

Multikulturalni duh i europski šarm osobine su koje čine Suboticu drugačijom.

A na samo nekoliko minuta vožnje od Subotice nalazi se Palić, jedno od najvećih i najljepših jezera u Vojvodini koje će Vas oduševiti svojom “belle-époque” arhitekturom iz vremena kada je ovo mjesto bilo poznato mondeno odredište (toplice) imućnih Europljana.

Arhitektura, dobri ljudi i fijakeri bit će nam društvo “U tem Somboru…”

*Vrijednost više:

degustacija tri vrste i Sremačka zakuska u Vinariji Kovačević

Program

1. DanSAMOBOR - ZAGREB – IRIG/FRUŠKA GORA – NOVI SAD

Polazak autobusom iz Samobora u 06:00h s Autobusnog kolodvora te iz Zagreba u 07.00h s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506). Vožnja Hrvatskom i Vojvodinom, uz usputna zaustavljanja, do Iriga, nekad jednog od najvećih srednjovjekovnih gradova u istočnom Srijemu. Grad je smješten na južnim obroncima Fruške gore, zaštitnice vojvođanske ravnice i bogat je tradicijom, kulturno-povijesnim spomenicima i plodnom zemljom, pogodnoj za uzgoj vinove loze. U oazi mira i zelenila smjestila se Vinarija Kovačević, jedna od vodećih vinarija u Srbiji s dugom tradicijom proizvodnje vina. Obilazak vinskog podruma te degustacija vina uz srijemsku zakusku u obližnjem restoranu. Slijedi odlazak prema Novom Sadu. Po dolasku, razgled stare gradske jezgre: Trg Slobode sa spomenikom Svetozaru Miletiću (djelo Ivana Meštrovića); Srpsko narodno kazalište; Gradska vijećnica; crkva Djevice Marije; Dunavski park; Banovina (“Bačka pogača”), najveća i najljepša zgrada u gradu obložena bijelim bračkim mramorom. U nastavku prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. DanNOVI SAD – SUBOTICA/PALIĆ

Nakon doručka, odlazak do Petrovaradinske tvrđave te razgled jedne od najvećih očuvanih tvrđava u Europi, remek-djela vojne arhitekture 18. st., koja je zbog svog položaja i dominantnosti često nazivana i “Gibraltar na Dunavu”. S tvrđave se pruža impresivan pogled na grad, a njen je simbol sat na vidikovcu čije kazaljke imaju zamijenjenu funkciju – velika pokazuje sate, mala minute, a kako bi putnici koji plove Dunavom izdaleka mogli vidjeti koliko je sati! U nastavku prijevoz prema Subotici. Po dolasku, razgled središta grada: Franjevačka crkva; Gradski muzej; Sinagoga; Gimnazija; katedrala; Gradska kuća/vijećnica, simbol Subotice s dekorativnom svjetlom i šarenom keramikom (s notom mađarskog folklora), a projektirali su je budimpeštanski arhitekti, Komor i Jakab, koji su ostavili neizbrisiv trag u arhitekturi Subotice; spomenik caru Jovanu Nenadu; Gradska biblioteka; Narodno kazalište; zgrada nekadašnjeg Sokolskog doma; Rajhlova palača. U nastavku odlazak do Parka prirode Palić s istoimenim 7 km dugim jezerom, jednim od najvećih i najljepših jezera u Vojvodini koje očarava svojom “belle-époque” arhitekturom iz vremena kada je ovo mjesto bilo poznato mondeno odredište (toplice) imućnih Europljana. Prijava i smještaj u hotel. Navečer mogućnost odlaska na večeru u jedan od obližnjih autohtonih salaša. Noćenje.

3. DanSUBOTICA/PALIĆ – SOMBOR – ZAGREB - SAMOBOR

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema Somboru, gradu koji i danas čuva patinu i šarm prošlosti. Po dolasku, šetnja glavnom ulicom uz razgled središta: Trg sv. Trojstva; crkva Presvetog Trojstva (stara katolička crkva); Sunčani sat; pravoslavna crkva sv. Georgija; Županija. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe i polazak prema Zagrebu. Očekivano vrijeme dolaska u večernjim satima. Završetak programa.

Slike
Cjenik
DATUM FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
18.09. - 20.09.2020. 1.090 kn 1.190 kn
02.10. - 04.10.2020. 1.090 kn 1.190 kn
16.10. - 18.10.2020. 1.090 kn 1.190 kn
16.11. - 18.11.2020. 1.090 kn 1.190 kn

First minute popust vrijedi za rezervacije do 30 dana pred polazak ili do popunjenja određenog broja mjesta

Cijena uključuje:

•prijevoz udobnim turističkim autobusom,
•2 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV u Beogradu,
•voditelja putovanja iz Zagreba,
•razgled Beograda u pratnji lokalnog vodiča,
•sve razglede prema programu,
•jamčevno osiguranje,
•troškove organizacije i realizacije aranžmana.

Cijena ne uključuje:

•doplatu za jednokrevetnu sobu 380 kn (obvezna doplata ako osoba putuje sama / spava sama u sobi),
•boravišnu pristojbu 1,50 EUR po osobi i noćenju (obavezna doplata na licu mjesta),
•ulaznice za povijesno kulturne znamenitosti, galerije i muzeje,
•karte javnog gradskog prijevoza,
•dodatne obroke i usluge koje nisu navedeni kao uključeni,
•troškove osobnih narudžbi,
•putno osiguranje – preporučamo!

POPUSTI: nema popusta u trokrevetnim sobama.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Obavezna doplata:

•za jednokrevetnu sobu 380 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) – plaćanje prilikom rezervacije,
•za boravišnu pristojbu  1,40 EUR po osobi po noćenju – plaćanje na licu mjesta

Doplata po želji (prilikom rezervacije):

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna.  Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
• Sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
• sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Fakultativna ponuda (plaćanje po želji prilikom rezervacije):

• za izlet u Novi Sad po osobi 150 kn (minimalni broj prijavljenih putnika 25)

Informativne cijene ulaznica (podložne promjenama):

•Vojni muzej cca 2 EUR,
•kula Nebojša cca 3 EUR,
•Sahat kulu cca 1 EUR,
•Rimski bunar cca 1 EUR,
•Avalu cca 3 EUR,
•Kuća cvijeća cca 4 EUR,
•Muzej Jugoslavije cca 3,5 EUR,
•Muzej 25.maja cca 4 EUR,
•Muzej N. Tesle cca 4 EUR.

Napomene

Preporučamo putno osiguranje:
Europska kartica zdravstvenog osiguranja nije alternativa putnom osiguranju. Ona ne pokriva troškove privatne zdravstvene zaštite ili troškove poput spašavanja pacijenta prilikom nezgode na skijalištu, zračni prijevoz natrag u domovinu ili ukradeno ili izgubljeno vlasništvo. Stoga je preporučljivo uz EKZO imati i odgovarajuće putno osiguranje.

Granične, vizne i zdravstvene formlanosti:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Srbiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
Preporučamo paket putnog osiguranja.

O destinaciji:

Beograd je glavni grad Republike Srbije u kojem prema popisu iz 2002. godine živi 1.281.801 stanovnika i 1,576,124 na širem području grada. Glavni je grad Srbije od 1403. godine. Despot Stefan Lazarević premjestio je prijestolnicu u Beograd, sagradivši impozantnu utvrdu, koja je srušena u tursko-austrijskom ratu. Grad se nalazi na ušću Save u Dunav. Beograd se nalazi u sjevernom dijelu Središnje Srbije na ušću Save u Dunav, okružen Vojvodinom s tri strane. Stara kamena utvrda na samom utoku zove se Kalemegdan. Središte Beograda nalazi se na desnoj obali Dunava, a s lijeve strane počinje Banatska ravnica sa slabo naseljenim predgrađima. Između Dunava i Save nalazi se novi dio grada – Novi Beograd, a uzvodno je Zemun, bivša granica Austrijskog i Turskog carstva.

Važne informacije:

-organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
-kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
-završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije dva dana prije putovanja,
-organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
-agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
-program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
-zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
-dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
-putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju,
-organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Ostale napomene:

Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana pred polazak.

Minimalni broj prijavljenih putnika 40

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije

GOGO

Rezervirajte putovanje