St. Petersburg

 • 30.08., 04.10.2020.
 • 5 dana / 4 noćenja
 • Zagreb
Cijena
od5.190 kn4.490 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

154
St. Petersburg – carska rezidencija, zrakoplovom

Sigurno znate da je Ermitaž najveća umjetnička galerija na svijetu.
Upravo je to i jedan od razloga zašto Petrograd, grad Čajkovskog, Dostojevskog, Puškina… slovi kao riznica neprocjenjivog blaga stvaranog, skupljanog i skrivanog stoljećima.

Možda niste znali da je Petropavlovska tvrđava bila prva građevina izgrađena nakon osnivanja grada 1703. kad je velikim Ruskim carstvom vladao karizmatični Petar Veliki.
Ista ta građevina postala je dva stoljeća kasnije najveći zatvor na svijetu.
Na sreću, danas je jedan od najvećih muzeja na svijetu.

*Vrijednost više:

ulaznice za Petropavlovsku tvrđavu i katedralu sv. Izaka, besplatno posredovanje pri ishođenju elektronske vize, poklon za svakog putnika!

Program

1. DanZAGREB – ST. PETERSBURG

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za St. Petersburg na izravnoj liniji Croatia Airlinesa OU530 u 15.05h. Očekivano slijetanje u 18.50h, obavljenje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večer provedite u šetnji Nevsky prospektom, petrogradskim “Elizejskim poljanama”, glavnom trgovačkom arterijom grada. Noćenje.

2. danST. PETERSBURG

Doručak. Odlazak na razgled grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, “Veneciji sjevera” smještenoj nadomak Baltičkog mora na rijeci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tijekom više od 200 godina, često se smatra i sjevernom ruskom prijestolnicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palače čine ga jednim od najljepših gradova svijeta (povijesno središte grada je pod zaštitom UNESCO-a). Panoramska vožnja uz pogled na: Trg palače, glavni gradski trg kojeg okružuju prekrasne zgrade različitih arhitektonskih stilova; baroknu Zimska palaču; Admiralitet; Aleksandrov stup, podignut u čast njegove veličanstvene pobjede nad Napoleonom; Trg umjetnosti, kojeg okružuju brojni muzeji, kazališta i koncertne dvorane. Tu se nalazi Palača Mikhailovsky, neoklasicističko remek-djelo Carla Rossija koja danas udomljuje Ruski muzej s jednom od najbogatijih zbirki ruske umjetnosti; brončani konjanik, impresivan spomenik osnivaču grada, Petru Velikom; Nevsky prospekt, glavna gradska avenija i jedna od najpoznatijih ulica Rusije; Anichkov most, najstariji i najpoznatiji most u gradu kojeg krase četiri skulpture krotitelja konja i ograda od lijevanog željeza s motivima sirena i morskih konjica; robna kuća Gostiny Dvor, jedan od prvih trgovačkih centara u svijetu; Ermitaž, najveći i jedan od najznačajnijih muzeja u svijetu; katedrala sv. Izaka s pozlaćenom kupolom, najveća je u gradu i jedna je od najimpresivnijih znamenitosti ruske carske prijestolnice; Petropavlovska tvrđava s početka 18.st. (dio UNESCO-a), u kojoj su se nekoć nalazili vojna baza i zloglasni zatvor za najistaknutije političare, a danas je mjesto brojnih kulturnih događanja; crkva sv. Petra i Pavla, posljednje počivalište vladara dinastije Romanov; crkva Kristova uskrsnuća, tradicionalnog ruskog stila sagrađena na mjestu gdje je ubijen car Aleksandar II, s bogato ukrašenom unutrašnjosti s više od 6000 m² mozaika; katedrala Gospe od Kazana, inspirirana bazilikom sv. Petra iz Rima, danas spomenik ruske pobjede. Nakon razgleda predlažemo plovidbu rijekom Nevom tijekom koje možete doživjeti svu veličinu, raskoš i ljepotu arhitekture grada iz malo drugačije perspektive. Ostatak večeri slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. DANST. PETERSBURG

Nakon doručka predlažemo nezaobilazni posjet Muzeju Ermitaž, jednom od najznačajnijih i najprestižnijih muzeja u svijetu, kojeg godišnje obiđe 3-4 milijuna posteljitelja. Ovaj kompleks muzeja sastoji se od 6 palača i posvećen je zapadnjačkom slikarstvu, a njegova ogromna zbirka broji preko 3 milijuna umjetnina, među kojima su svakako najpoznatija djela talijanskih renesansnih majstora i francuskih impresionista. Najpoznatija od zgrada muzeja svakako je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija carske obitelji. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na jedinstvenu rusku folklornu večer u palaču Nikolajevsky. Uz zvuke melodija iz 18.st. u izvedbi klasičnog kvarteta i pratnju dama u krinolinama smjestit ćete se u koncertnu dvoranu i tijekom gotovo dvosatnog programa imati priliku upoznati se s kulturnom tradicijom Rusije, kroz melodične narodne pjesme i plesove u izvedbi folklornih ansambala. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DANST. PETERSBURG – PETERHOF – ST. PETERSBURG

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za fakultativni izlet do obližnjeg Peterhofa (dio UNESCO-a), kompleksa palači i parkova u kojima su se tijekom 18. i 19.st. održavali raskošni prijemi, balovi i sl. Velika palača je bila ljetna rezidencija ruskih vladara, a u njezinom se podnožju nalazi velika kaskada, bogato ukrašena brojnim zlatnim skulpturama. Zbog brojnih veličanstvenih fontana (preko 150 njih) i 4 monumentalne kaskade, Peterhof često nazivaju “ruskim Versaillesom”. Noćenje.

5. DANST. PETERSBURG – CARSKO SELO – ZAGREB

I za kraj… mogućnost odlaska na fakultativni izlet u obližnje Carsko selo (UNESCO), simbol preporoda Rusije i njene kulture. Danas Carsko selo nosi naziv Puškin, po čuvenom ruskom pjesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu, koji se tu školovao. Grad je osnovan početkom 18.st. i u njemu je živjela ruska aristokracija i članovi carske obitelji. Krasi ga grandiozna barokna palača, ljetna rezidencija Katarine Velike, okružena velikim vrtovima i uređenim parkovima na površini od 600-tinjak ha. Originalnu palaču dao je izgraditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I, no kasnije ju je srušila njihova kćerka Katarina Velika i novu izgradnju povjerila poznatom talijanskom arhitektu F.B. Rastrelliju. Uživajte u obilasku palače i njenim brojim odajama koje odišu luksuzom. Gotovo su sve prostorije ukrašene bogatim draguljima, vrijednim umjetničkim djelima, pozlaćenim stropovima, zidovima prekrivenim svilom… Prošetajte alejama parka s brojnim paviljonima i skulpturama. Od ostalih znamenitosti tu se još nalaze i klasicistička Aleksandrova palača te licej, elitna škola iz 19.st., koju je pohađao A.S. Puškin. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, na liniji OU531 u 19.40h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 21.30h. Završetak programa

Slike
Cjenik
DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
30.08. - 03.09.2020. 4.790 kn 4.990 kn 5.190 kn
04.10. - 08.10.2020. 4.490 kn 4.690 kn 4.890 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.090 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 90, odnosno 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
 • Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • Smještaj u St. Petersburgu u hotelu Orbita 3* ili sl. na polasku 14.06., odnosno hotelu Atrium 3* ili sl. na svim ostalim polascima, u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 • Cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku s uključenim ulaznicama za Petropavlovsku tvrđavu i katedralu sv. Izaka;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Posredovanje pri ishođenju elektronske vize;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.090 kn (podložno promjeni); doplatu za smještaj u jednokrevetnoj sobi od 1.290 kn; ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (osim gore navedenih); karte javnog gradskog prijevoza; fakultativne sadržaje, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.); napojnice i putno osiguranje.

Popusti na trećem, pomoćnom ležaju u sobi:

Dijete 2 – 11,99 godina: 800 kn
Odrasla osoba: 300 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 osoba):

 • Plovidba privatnim brodom rijekom Nevom 1h: 180 kn;
 • Ermitaž: 450 kn (ulaznice za glavni muzejski kompleks i muzej impresionista, prijevoz autobusom, lokalni vodič);
 • Izlet u Peterhof: 590 kn (prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice za Veliku palaču i Donji park);
 • Folklorna večer u palači Nikolajevsky: 490 kn (prijevoz autobusom, lokalni vodič, folklorni show i snack tijekom stanke (kanapei, voće,  pjenušac, vodka i juice);
 • Izlet u Carsko selo: 490 kn (prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznica za Carsko selo).
Napomene

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Rusiju Federaciju, a od 1. listopada 2019. za turistički posjet St. Petersburgu i Lenjingradskoj oblasti omogućeno je ishođenje besplatne elektronske vize putem internetske stranice konzularnog odjela Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije http://electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html
Zahtjev za e-vizom može se podnijeti ne ranije od 20 i ne kasnije od 4 dana prije početka putovanja.
E-viza omogućuje boravak do max. 8 dana i vrijedi 30 dana od datuma izdavanja.
GO putnička agencija svojim putnicima besplatno posreduje pri ishođenju e-vize.

Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:

–    ispunjen obrazac sa osobnim podacima;
–    kopiju putovnice (ista mora vrijediti još min. 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i mora imati najmanje jednu praznu stranicu);
–    digitalnu fotografiju u boji u JPEG formatu (35 x 45mm, svjetle pozadine, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici);
Svi putnici moraju imati policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vijedi na teritoriju Ruske Federacije za cijelo vrijeme boravka.

Red letenja:

OU 530    ZAGREB                        ST. PETERSBURG     15:05   18:50
OU 531    ST. PETERSBURG      ZAGREB                       19:40   21:30

Korisne informacije – Rusija / St. Petersburg:

Službeno ime države:  Ruska Federacija

Glavni grad: Moskva

Površina: 17.075.400 km2  (Sankt Peterburg 1.439 km²)

Broj stanovnika:  4,991 milijuna (Sankt Peterburg 2012.)

Službeni jezik: ruski

Religija: dominiraju tradicionalne vjerske zajednice: Ruska pravoslavna crkva, kojoj pripada slavensko stanovništvo te Islamska zajednica kojoj pripadaju narodi turkog porijekla i većina naroda sjevernog Kavkaza.

Novac: RUB- Rubalj (1 rub = 1000 rur); kovanice od 1, 5, 10, 50 kopeljki; 1,2,5 rubalja i novčanice od 5, 10, 50, 100, 500, 1000, 5000 rubalja.  (1 rub= 0,0992053 kn)
Preporuča se novac promjeniti u gradskim mjenjačnicama, jer je tečaj povoljniji nego u zračnoj luci ili hotelu. Bankomati uzimaju određenu proviziju.

Električni napon:  220 V/50Hz

Vremenska zona: +1 u odnosu na Hrvatsku – ljetno računanje, +2 zimsko računanje

Pozivni broj zemlje: +7

Telefoniranje: korištenje mobilnih uređaja je moguće  – molimo provjeriti s mobilnim operaterom

Radno vrijeme: trgovine pon-pet 10-20h- banke pon-pet 09 – 18h, subotom od 09-15h, dok su nedjeljom većinom zatvorene.

Gradski prijevoz St. Petersburg: grad ima jako dobro ograniziran javni prijevoz. Koriste se: autobusi, tramvaji, trolejbusi i metro.
Metro prometuje od 04-24h. Umjesto karte kupuje se žeton u Sankt Peterburgu. Ubaciju se u automat na ulazu. Postoje višednevne karte, koje se provlače kroz automat. Metro je označen plavom pločom sa “M”. Na gužve možete naići 08-09h, te 17-19h. Taksi su označeni slovom “T”, te ih se može zaustaviti ili rezervirati pozivom.

Hrana i piće: hrana je vrlo ukusna. Služi se objed od predjela, juhe, glavnog jela, te deserta. Od namirnica prevladavaju: meso, riba, žitarice. Od juha najukusnije su: šći, boršč, salenika. Najpoznatiji je Steganov-govedina narezana na rezance, kao i riblja jela, jela od gljiva.

Piće: čaj je najomiljenije piće rusima. Nezaobilazna je votka svih vrsta kao i likeri, koji se rade od nje. Kvas je fermentirano piće sa niskim udjelom alkohola. Mors je jedno od bezakolholnih pića, koje je svakako vrijedno probati. Savjetuje se kupovati flaširanu vodu za piće.
Napojnice: za lokalne vodiče i vozače 10 Eur po osobi – plaćanje na licu mjesta. Napojnice se očekuju i u restoranima, cca. 10-15 % iznosa usluge.

Putna isprava za hrvatske državljane: putovnica

Viza: potrebna za hrvatske državljane

Nekoliko korisnih ruskih riječi:

pozdrav- zdrastvujte
doviđenja- do svidanija
dobro jutro-  dobroe utro
dobar dan- dobryj den
dobra večer- dobryj večer
hvala- spasiba

Napomene:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg).
U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.
Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz listopada 2019. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalni broj putnika: 15

GOGO

Rezervirajte putovanje