Go poklanja vikendom

Skopski merak za Novu godinu

0
 • 29.12.2023.*GARANTIRANO Podložno promjenama, ovisno o dinamici prodaje.
 • 4 dana / 3 noćenja
 • Zagreb
Cijena
od685,00 € (5.161 kn)
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

177
Skopski merak za Novu godinu, zrakoplovom iz Zagreba

KAVADARCI /TIKVEŠ – OHRID – SKOPLJE

Bez obzira na osobne afinitete ovo putovanje će rijetko koga ostaviti ravnodušnim.

Kolaž pejzaža toplog podneblja i raznolikog nasljeđa proteklih stoljeća, potiče na ponovno čitanje nekih već pročitanih knjiga.

Na granici Albanije i Makedonije iznad čarobnog jezera (pod zaštitom UNESCO-a) još prije dolaska Osmanlija izgrađena je crkva sv. Jovana Kanea, simbol grada. Jedna je od mnogobrojnih (njih navodno 365) zbog kojih je Ohrid znan i kao „Balkanski Jaruzalema.

 

Kaže se da o ukusima ne treba raspravljati pa tako dojmove i usporedbe prepuštamo Vama.

*Vrijednost više:

hoteli 4* na odličnim lokacijama, uključene dvije noći na Ohridu, posjet vinariji Tikveš s degustacijom vina i hladnom zakuskom, popust za dijete do 132,72 € (1.000 kn), poklon za svakog putnika

Program

1. danZAGREB – SKOPLJE – KAVADARCI/TIKVEŠ – OHRID

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava za let Croatia Airlinesa za Skoplje na liniji OU 368 u 13.40h. Očekivani dolazak u 15.05h te nakon obavljenih graničnih formalnosti, ukrcaj na autobus te polazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustaciju vina i hladnu zakusku. Odlazak potom prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. danOHRID – SVETI NAUM

Doručak te odlazak na cjelodnevni obilazak Ohrida i Sv. Nauma u pratnji lokalnog vodiča. Ohrid je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak u hotel. Noćenje.

3. danOHRID – SKOPLJE

Nakon doručka polazak prema Skoplju. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel, a potom odlazak do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape! U poslijepodnevnim satima susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Skoplje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. Novu godinu dočekajte na gradskim ulicama ili u restoranu Skopski merak (uz doplatu). Noćenje.

4. danSKOPLJE - ZAGREB

Doručak. Današnji dan možete iskoristiti za odlazak do popularne živopisne četvrti Debar Maalo, mirne oaze i boemskog dijela grada s brojnim restoranima i kafićima. Oko 13.00h prijevoz prema zračnoj luci Skoplje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 15.40h s očekivanim dolaskom u 17.10h. Završetak programa.

Slike
Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 131,40 € / 990 kn):

DATUM REDOVNA CIJENA
29.12. - 01.01.2024. 685,00 € (5.161 kn)

 

Mogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (na upit): 53,09 € / 400 kn po osobi

 

Cijena uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
 • Pristojbe zračnih luka od 131,40 € / 990 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Prijevoz autobusom prema programu;
 • Smještaj u Ohridu u hotelu Royal View 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
 • Smještaj u Skoplju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
 • Posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku;
 • Razgled Ohrida, Sv. Nauma i Skoplja u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 78,31 € / 590 kn;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • novogodišnju večeru u jednom od lokalnih restorana u Skoplju;
 • doplate za fakultativne sadržaje, usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

 

Popust za dijete:

 • Dijete 2-3,99 godina bez ležaja u oba hotela: 132,72 € / 1.000 kn
 • Dijete 4-9,99 godina na pomoćnom ležaju na Ohridu, no bez ležaja u Skoplju: 106,18 € / 800 kn
 • Dijete 10-11,99 godina na pomoćnom ležaju na Ohridu, no bez ležaja u Skoplju: 66,36 € / 500 kn

 

Fakultativna ponuda, cijena po osobi:

 • Doček Nove godine u restoranu Skopski merak (od 20.30h do 03.00h): 60 € / 452,07 kn
  *večera uz živu glazbu, piće nije uključeno

 

Informativne cijene ulaznica znamenitosti na Ohridu, po osobi:

150 den / 2,50 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, crkva sv. Klimenta, samostan sv. Naum), odnosno 120 den / 2 Eur za Samuilovu tvrđavu

Napomene

Red letenja:

OU 368 ZAGREB    SKOPLJE             13:40   15:05

OU 369  SKOPLJE     ZAGREB            15:40   17:10

 

Korisne informacije – Makedonija i Skoplje:

Službeno ime države: Republika Sjeverna Makedonija

Glavni grad: Skoplje

Službeni jezik: makedonski, no uz makedonski se govori još nekoliko jezika kao što su albanski, srpski, hrvatski, bugarski, bosanski…

Pismo: ćirilica

Vjera: pravoslavci

Telefoniranje: pozivni broj +389

Valuta: makedonski denar (MKD ili DEN), 1 EUR = 61,75 den. Denar se sastoji iz 100 denija, a novčanice postoje u iznosima od 10, 50, 100, 500, 1000 i 5000 denara, a kovani novac u iznosima od 1, 2, 5, 10, 50 denara i 50 denija. Mjenjačnice – novac mjenjajte isključivo u ovlaštenim mjenjačnicama ili na recepcijama hotela.

Kupovina: cijene se vrlo pristupačne za budžet prosječnog turiste. Većina hotela, restorana i trgovina primaju kreditne kartice, no preporučljivo je da kod sebe imate određenu količinu novca u gotovini.

Struja: 220V 50Hz

Piće: možete slobodno koristiti vodu iz gradskog vodovoda u svim mjestima. Makedonci su poznati po vrlo kvalitetnim vinima.

Kuhinja: makedonska kuhinja ima veoma dugu i poznatu tradiciju u kulinarstvu. Makedonci su poznati po uzgoju kvalitetnog graha ‘tetovca’ od kojega se priprema poznato jelo ‘gravče na tavče’, a od ostalih specijaliteta tu su i burek, ukusna pastrva iz Ohridskog jezera, turli-tava, čomlek, punjene paprike, musaka, sarma od lozovog lista….

 

Napomene:

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Popust za jednokratnu rezervaciju 5 i više osoba isključuje kombinaciju s drugim popustima ili posebnim akcijama.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja (u slučaju promjene reda letenja, zračne luke, radnog vremena muzeja ili znamenitosti i sl.).

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz listopada 2023. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

 

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalni broj putnika: 15

GOGO