Go poklanja vikendom

Skopski merak – Nova godina u Skopju

0
 • 31.12.2021.
 • 4 dana / 3 noćenja
 • Zagreb
Cijena
od2.390 kn1.990 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

52
Skopski merak - Nova godina u Skopju, zrakoplovom

SKOPJE – STOBI – KAVADARCI /TIKVEŠ

*Vrijednost više:

hotel 4* s odličnom lokacijom, uključen izlet u Stobi & vinariju Tikveš s degustacijom vina i hladnom zakuskom, popust za dijete do 700 kn

Program

1. dan ZAGREB – SKOPJE

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava za let Croatia Airlinesa za Skopje na liniji OU 368 u 14.15h. Očekivani dolazak u 15.30h te nakon obavljenih graničnih formalnosti, prijevoz do hotala. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak u šetnju do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Novu godinu dočekajte na otvorenom ili u jednom od lokalnih restorana. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

2. dan SKOPJE

Nakon doručka, susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Skopje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. Poslijepodne slobodno vrijeme za osobne programe.

3. dan SKOPJE – OHRID – SKOPJE

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ohrid. Vožnja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled:  crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u  Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Skopju. Noćenje.

4. dan SKOPJE – STOBI – KAVARDCI/TIKVEŠ – SKOPJE – ZAGREB

Doručak, odjava iz hotela te odlazak do antičkog grada Stobija i poznate vinarije Tikveš. Stobi je najpoznatije makedonsko arheološko nalazište, koje je nastalo nedaleko ušća Crne rijeke i Vardara. Po dolasku razgled lokaliteta: kazalište, episkopalna bazilika, civilna bazilika, centralna bazilika, terme, Teodozijeva palača… U nastavku odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustaciju vina i hladnu zakusku. Slijedi prijevoz prema zračnoj luci Skopje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 16.05h s očekivanim dolaskom u 17.20h. Završetak programa.

Slike
Cjenik
DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
31.12. - 03.01.2022. 1.990 kn 2.190 kn 2.390 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi:  990 kn

 Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 15.10., odnosno 15.11.2020. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Cijena uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
 • Prijevoz autobusom prema programu;
 • Smještaj u Skopju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
 • Razgled Skopja u pratnji licenciranog lokalnog vodiča;
 • Izlet do arheološkog nalazišta Stobi s uključenom ulaznicom te posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 490 kn ;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda (osim gora navednog);
 • doplate za fakultativne izlete, usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

 Fakultativna ponuda uz najmanje 10 prijavljenih osoba, cijene po osobi – obavezna prijava uz rezervaciju:

 • Novogodišnja večera u lokalnom restoranu u Skopju, bez pića: od 380 kn
 • Izlet na Ohrid: 490 kn (uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča. Informativne cijene ulaznica po osob, plaćanje na licu mjestai: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, samostan sv. Naum)

Popust za dijete:

Dijete 2-5,99 godina u krevetu s roditeljima:    700 kn

Dijete 6-11,99 godina u krevetu s roditeljima:  500 kn

Napomene

Red letenja:

OU 368 31DEC  ZAGREB    SKOPJE         14:15            15:30

OU 369 03JAN  SKOPJE     ZAGREB         16:05           17:20

Korisne informacije – Makedonija i Skopje:

Službeno ime države: Republika Sjeverna Makedonija

Glavni grad: Skopje

Službeni jezik: makedonski, no uz makedonski se govori još nekoliko jezika kao što su albanski, srpski, hrvatski, bugarski, bosanski…

Pismo: ćirilica

Vjera: pravoslavci

Telefoniranje: pozivni broj +389

Valuta: makedonski denar (MKD ili DEN), 1 EUR = 61,63 den. Denar se sastoji iz 100 denija, a novčanice postoje u iznosima od 10, 50, 100, 500, 1000 i 5000 denara, a kovani novac u iznosima od 1, 2, 5, 10, 50 denara i 50 denija. Mjenjačnice – novac mjenjajte isključivo u ovlaštenim mjenjačnicama ili na recepcijama hotela.

Kupovina: cijene se vrlo pristupačne za budžet prosječnog turiste. Većina hotela, restorana i trgovina primaju kreditne kartice, no preporučljivo je da kod sebe imate određenu količinu novca u gotovini.

Struja: 220V 50Hz

Piće: možete slobodno koristiti vodu iz gradskog vodovoda u svim mjestima. Makedonci su poznati po vrlo kvalitetnim vinima.

Kuhinja: makedonska kuhinja ima veoma dugu i poznatu tradiciju u kulinarstvu. Makedonci su poznati po uzgoju kvalitetnog graha ‘tetovca’ od kojega se priprema poznato jelo ‘gravče na tavče’, a od ostalih specijaliteta tu su i burek, ukusna pastrva iz Ohridskog jezera, turli-tava, čomlek, punjene paprike, musaka, sarma od lozovog lista….

Napomene:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja (u slučaju promjene reda letenja, zračne luke, radnog vremena muzeja ili znamenitosti i sl.).

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz srpnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

GOGO