Go poklanja vikendom

Prag iz Splita

 • 16.06., 15.09.2022.
 • 4 dana / 3 noćenja
 • Split
Cijena
od2.990 kn2.590 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

634
Prag iz Splita, zrakoplovom

„Kada bi europski gradovi činili bisernu ogrlicu tada bi Prag bio u njoj dijamant“- Franz Kafka.

Stoljetna arhitektura, uljuđeni stanovnici, tradicija urbanog života, Vltava, Smetana, miris beherovke te neizostavna češka piva samo su neki od razloga zbog kojih se turisti neprestano vraćaju u grad „stotine tornjeva“.

Uvjerite se i sami!

*Vrijednost više:

Direktan let bez presjedanja Split – Prag, poklon za svakog putnika!

Program

1. DanSPLT - PRAG

Sastanak putnika u splitskoj zračnoj luci u 12.30h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Prag na liniji SmartWings QS1083 u 14.40h. Očekivano slijetanje u 16.15h, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak s pratiteljem do središta grada gdje predlažemo večeru u jednoj od tipičnih čeških pivnica uz nezaobilazni gulaš s knedličky! Povratak u hotel. Noćenje.

2. DanPRAG

Nakon doručka, odlazak na razgled češke prijestolnice, smještene na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, a veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cijelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem se nalaze najveće praške robne kuće. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativnu jednosatnu vožnju brodom Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka. Noćenje.

3. DANPRAG – KARLOVY VARY

Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Karlove Vary, najpoznatije češče toplice, koje su između dva rata bile omiljeno mjesto za odmor europske aristokracije. Osim izvora ljekovite mineralne vode, od kojih se danas koristi samo njih 12 (najpoznatji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m koji je s 72 °C i najtopliji). Grad dio današnje slave duguje i izuzetno lijepoj arhitekturi te poznatom ljetnom filmskom festivalu, jednom od najstarijih filmskih festivala na svijetu. Šetnja gradom čuvenim promenadama uz mogućnost degustacije vode iz termalnih zdenaca. Posjet Karlovym Varyma nije potpun bez „13-tog izvora“ – Becherovke „lijeka za želudac“, stoga ćemo obići Muzej Jan Becher u kojem ćete saznati pojedinosti o povijesti ovog aromatičnog pića i njegovoj proizvodnji nakon čega će slijediti degustacija i mogućnost kupnje likera i ostalih proizvoda. Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima.

Gostima koji ostaju u Pragu predlažemo odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi.  Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini.

4. DANPRAG – SPLIT

Doručak, odjava iz hotela i prijevoz u prašku zračnu luku. Prijava za let SmartWingsa za Split na liniji QS1082 u 12.25h. Očekivano vrijeme dolaska u Split u 13.55h. Završetak programa.

Slike
Cjenik

Cijena aranžmana po osobi:

DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
16.06. - 19.06.2022. 2.590 kn 2.790 kn 2.990 kn
15.09. - 18.09.2022. 2.590 kn 2.790 kn 2.990 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.090 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
 • Prijevoz od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • Smještaj u hotelu Congress & Wellness Hotel Olšanka Superior 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom i boravišnom pristojbom;
 • Razglede prema programu (razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku i s uključenom kartom javnog gradskog prijevoza);
 • Voditelja putovanja iz Splita;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.090 kn (promjenjivo do izdavanja karata); d
 • oplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti za djecu:

Djeca od 0-2,99 g. uz dvije odrasle osobe, bez ležaja: 600 kn

Djeca od 0-9,99 g. na pomoćnom ležaju: 400 kn

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

 • Krstarenje Vltavom, 1 h: 90 kn
 • Izlet u Karlovy Vary: 390 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj, ulaznica i posjet Muzeju Jan Becher uz degustaciju)

Informativne cijene ulaznice, po osobi:

 • Hradčany: Mala tura –  250 CZK/cca 10 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita); Velika tura – 350 CZK/cca 14 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)
 • Narodna galerija (stalna izložba): 240 CZK/cca 9,5 EUR;
 • Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 480 CZK/cca 19 EUR; Staro-nova sinagoga  200 CZK/cca 8 EUR;
 • Pojedinačna karta javnog prijevoza u Pragu: 30 minuta – 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta – 32 CZK 1,30 Eur; 24h – 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana – 310 CZK/cca 12 EUR

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Napomene

Red letenja (sve lokalna vremena):

QS1083    SPLIT   PRAG     14:40   16:15

QS1082    PRAG   SPLIT     12:25   13:55

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 15 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.

Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz prosinca 2021. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalni broj putnika: 15

GOGO

 

Rezervirajte putovanje