Go poklanja vikendom

Poljska

0
  • 21.09.2021.
  • 8 dana / 7 noćenja
  • Zagreb
Cijena
od8.860 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

16
Poljska, zrakoplovom

VARŠAVA - GDANJSK - SOPOT - GDINIA - TORUN - POZNAN - LODZ

Program

1. dan ZAGREB – VARŠAVA

Polazak iz Zagreba za Varšavu izravnim letom poljske kompanije LOT u 12:05 h s dolaskom u Varšavu u 13:40 h. Po dolasku transfer do središta grada. Usputno zaustavljanje kod groba Neznanog junaka i Velikog kazališta.  Slijedi panoramski razgled Starog Miasta: potpuno obnovljena stara gradska jezgra razorena u 2.svjetskom ratu danas je pod zaštitom UNESCO-a.: kraljevski dvorac, (razgled eksterijera), spomenik kralju Sigismundu koji je u 16.stoljeću preselio sjedište iz Krakova i tako učinio Varšavu glavim gradom, katedrala svetog Jana, stari tržni trg, obrambene zidine i Barbakan (utvrda) od koje započinje Nowe Miasto. Večera u lokalnom restoranu, noćenje.

2. dan VARŠAVA

Doručak u hotelu i polazak na cjelodnevni razgled grada: Počinjemo šetnjom kraljevskim Lazienski parkom u kojem se nalazi čuvena statua Chopina. Pogled na impresivnu „Palaču na otoku“ . Vožnja tzv. Kraljevskom cestom prema središtu grada u kojoj su smještene vile, veleposlanstva i druge reprezentativne zgrade. Slobodno vrijeme za ručak u vlastitom aranžmanu. U poslijepodnevnim satima posjet ćemo Muzej varšavskog ustanka 1944. koji pokazuje patnje i borbu građana Varšave protiv njemačke okupacije tijekom 2.svj.rata. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovine u središtu grada. Večera, noćenje.

3. dan VARŠAVA – DVORAC MALBORK – GDANJSK

Nakon doručka napuštamo Varšavu i krećemo prema sjeveru. Zaustavljanje  kod teutonskog dvorca-utvrde Malbork iz 13.stoljeća koji se smatra najvećim dvorcem na svijetu uzimajući u obzir površinu koju zauzima. Danas je pod zaštitom  UNESCO-a. Nakon razgleda dvorca, ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo put i nakon kraće vožnje stižemo u Gdanjsk. Slobodna večer u gradu,  noćenje.

4. dan GDANJSK – SOPOT - GDINIA

Poslije doručka polazak na razgled Gdanjska: gradski kran iz 15.stoljeća, Zlatna vrata, Zelena vrata, palača Artusov dvor, gradska vijećnica. Razgledavaju se eksterijeri. Slobodno za ručak u vlastitom aranžmanu. Poslije podne krećemo prema obližnjem Sopotu i Gdiniji. Na putu zaustavljanje kod katedrale Oliwa sa poznatim orguljama, jednim od najvećih na svijetu. Sopot slovi za najprestižnije poljsko ljetovalište na Baltiku. Šetnja najvećim drvenim molom u Europi odakle se lijepo vidi Gdanjski zaljev. U Gdiniji ćemo se prošetati trgom Kosciuszki do luke u kojoj se nalazi „Dar Pomorca“ jedrenjak fregata. Povratak u Gdanjsk, Večera, noćenje.

5. dan GDANJSK-TORUN-POZNAN

Po doručku napuštamo Gdanjsk i krećemo prema Torunu, gradu čija je stara jezgra pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku šetnja glavnim trgom, gradska vijećnica, crkva svetog Duha, crkva svete Marije, katedrala sv.Ivana u kojoj je kršten Nikola Kopernik, gradske obrambene zidine. Ručak u restoranu. Poslije ručka nastavljamo putovanje prema Poznanu sa zaustavljanjem u prvoj poljskoj prijestolnici – Gniezno, gdje razgledamo katedralnu baziliku u kojoj se okrunili prvi poljski kraljevi. Po dolasku u Poznan, smještaj u hotel. Slobodno za šetnje i večeru u vlastitom aranžmanu.

6. dan POZNAN - LODZ

Nakon doručka polazak na razgled grada: stari tržni trg, gradska vijećnica, crkva Fara, katedrala sv.Petra i Pavla. Ručak u gradu i polazak prema Lodzu. Po dolasku smještaj u hotel.

7. dan LODZ – ZELAZOWA WOLA - VARŠAVA

Doručak u hotelu. Slijedi razgled grada: pješačka ulica Piotrkowska, zgrade iz razdoblja secesije (Art nouveau) tipične za Lodz, palača Poznanski (eksterijer). Napuštamo Lodz i krećemo prema Varšavi. Zaustavljanje u mjestu Zelazowa Wola i posjet rodnoj kući Frederika Chopina. Nastavak prema Varšavi. Po dolasku večera , noćenje.

8. dan VARŠAVA – ZAGREB

Doručak i transfer do zračne luke. Polijetanje za Zagreb u 09:45 s dolaskom u 11:25 sati.

Slike
Cjenik

Cijena aranžmana: 8.860 kn

Obavezna doplata za aerodromske pristojbe: 770 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.770 kn

Cijena uključuje:

  • prijevoz avionom na relaciji Zagreb-Varšava-Zagreb,
  • hotelski smještaj (3-4*), obroke na bazi polupansiona (doručak-večera ili doručak-ručak),
  • transfere i prijevoz turističkim autobusom prema programu,
  • ulaznice: Muzej varšavskog ustanka, dvorac Malbork, dvorac i crkva svete Marije u Gdanjsku, drveni mol u u Sopotu, katedrala u Gnieznom, katedrala u Poznanu, Chopinov muzej u Zelaznowoj Woli, l
  • okalne vodiče na engleskom jeziku u Varšavi, Gdanjsku, Torunu, Gnieznu, Poznanu i Lodzu,
  • hrvatskog stručnog vodiča-pratioca tijekom cijelog putovanja.

PREPORUČUJEMO POLICU PUTNOG OSIGURANJA

Napomene

Cijena je rađena na bazi grupe od minimum 15 putnika. Za grupu od 10-14 putnika cijena se povisuje za 980 kn.

GO05