Go poklanja vikendom

Nova godina na Madeiri

0
 • 27.12.2023.*GARANTIRANO Podložno promjenama, ovisno o dinamici prodaje.
 • 7 dana / 6 noćenja
 • Ljubljana
Cijena
od1.298,00 € (9.780 kn)
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

24
Nova godina na Madeiri, posebnim zrakoplovom

Program

1. danZAGREB/LJUBLJANA – MADEIRA

Sastanak putnika u jutarnjim satima na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Ljubljana (po želji uz doplatu) ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova za Funchal (Madeira). Po dolasku na Madeiru organizirani transfer do hotela i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. danMADEIRA - PO ZAPADNOM I ISTOČNOM DIJELU OTOKA MADEIRA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra)

Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet po najljepšim znamenitostima istočnog i zapadnog dijela otoka. Put će nas prvo odvesti slikovitom cestom na istočnu obalu otoka do parka prirode Ribeiro Frio (Mrzli potok) gdje ćemo se zaustaviti i pritom posjetiti uzgajalište pastrva.  Ovdje ćete imati mogućnost degustacije tipičnog, tradicionalnog otočnog napitka poncha, kombinacija tropskog voća, meda, šećera i domaćeg alkohola iz šećerne trske. Nastavljamo prema Santani, selu poznatom po karakterističnim trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. U kućama su nekoć živjeli lokalni seljaci, a danas su pretvorene u suvenirnice. Krećemo do zapadne obale Madeire do ribarskog sela Camara de Lobos, poznatog po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! – rt Cabo Girão*, druga najviša morska stijena na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala – slikovito selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske – Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Nakon ručka (uz doplatu) povratak prema Funchalu preko jedinstvenog planinskog prijevoja Paul de Serra visokog 1500 metara. Noćenje.

3. danMADEIRA - fakultativni poludnevni izlet MONTE i DOLINA ČASNIH SESTARA

Nakon doručka krećemo na poludnevni izlet gdje će nam prva postaja biti vidikovac Pico dos Barcelos (335 metara) koji nudi čudesan pogled na zaljev uz koji se smjestilo glavno otočno središte Funchal. Zavojitom cestom obraslom drvećem eukaliptusa stižemo do Eira do Serrado (1.094 metra). Nakon kraće šetnje do vidikovca otvorit će nam se vrlo živopisan pogled prema najvišim vrhovima otoka te na 800 metara duboki ponor u kojem je skriveno selo Curral das Freiras. Potom put nastavljamo do sela Monte gdje se grob posljednjeg Habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i umro 6 mjeseci kasnije. Nakon posjete crkvi mogućnost isprobavanja vožnje u najstarijem prijevoznom sredstvu na Madeiri – Carros de Cestos – toboganu kojim ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. danMADEIRA - fakultativni cjelodnevni izlet TREKKING RABAÇAL LEVADA

Slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili jednostavno uživanje u hotelu. Preporučujemo uz doplatu cjelodnevni izlet/trekking odnosno laganu šetnju do levade Rabaçal. Levada je portugalska riječ koja dolazi od glagola levar=nositi odnosno u slobodnom prijevodu mini kanal kojima se dopremala voda sa sjeverne, vlažnije strane otoka do južne, većinom sušne strane otoka, a u svrhu navodnjavanja nasada banana, vinograda, voćnjaka, vrtova i hidroelektrana po cijelom otoku. Ukupna dužina tih kanala je otprilike 2500 km, a mnogi od njih su bili u pogonu već u 16. stoljeću. Danas su uz kanale uređene pješačke staze koje se koriste u turističke svrhe i omogućuju odlazak i obilazak netaknute prirode. Vožnja autobusom do platoa Paul de Serra, a od tamo nastavljamo pješice. U nastavku ćemo stići do gostionice Rabacal i nakon kraćeg odmora nastaviti put kroz prekrasnu prirodu do slapova Risco. Spustit ćemo se i nastaviti hodati po održavanim stazama koje se nazivaju „Levada 25 slapova“ do manjeg jezera na dnu pećine kroz koju se spušta 25 prirodnih slapova. Kratak predah za uživanje u jedinstvenoj prirodi. Po povratku do našeg vozila proći ćemo kroz tunel uz pomoću kojega dopremaju vodu na južnu stranu otoka. Levade na Madeiri nikako ne bi trebalo propustiti. Noćenje.

5. danMADEIRA - fakultativni poludnevni izlet JEEP SAFARI

Slobodan dan za samostalno razgledavanje, kupovinu ili jednostavno uživanje u brojnim aktivnostima koje nudi ovaj prekrasan otok. Uz dodatnu naknadu možete se odlučiti za poludnevni izlet – jeep safari. Vozit ćemo se makadamskim cestama do srca Madeire s prekrasnim pogledom na najviše vrhove otoka. Vožnja među stablima trešanja i kestena, među trsovima koji krajolik čine zeleno-brončanim. Posljednja stanica safarija bit će na obali u ribarskom mjestu s crvenim krovovima – Camari de Lobos, a ovu avanturu zavšit ćemo uz čašu Poncha, lokalnog pića tipičnog za ovaj kraj. Povratak u hotel. U večernjim satima uživajte u blagdanskom ozračju i spektakularnom novogodišnjem vatrometu! Noćenje.

SRETNA NOVA 2024. GODINA!

6. danMADEIRA

Slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili odmor u hotelu. Noćenje.

7. danMADEIRA - LJUBLJANA/ZAGREB

Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite programe i aranžmane, obavljanje posljednje kupovine i dodatno razgledavanje Funchala. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer do zračne luke Madeira. Prijava na izravan charter let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu u večernjim satima. Mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

Slike
Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

DATUM REDOVNA CIJENA
27.12. - 02.01.2024. 1.298,00 € (9.780 kn)

 

Doplata za jednokrevetnu sobu:  270 € (2.034 kn)

 

Doplata za manji broj putnika (15 – 24): 70 € (527,42 kn)

Doplata za manji broj putnika (25 – 34): 35 € (263,71 kn)

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Funchal – Ljubljana,
 • zrakoplovne pristojbe,
 • 6 noćenja s doručkom u hotelu 4*,
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka,
 • izlete i razglede prema programu,
 • voditelja putovanja na slovenskom jeziku,
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku,
 • troškove organizacije i pripreme putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 270 € (2.034 kn),
 • transfer Zagreb – ZL Ljubljana – Zagreb 55 € (414,40 kn),
 • fakultativne izlete i sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja,
 • putna osiguranja.

 

Fakultativni sadržaji:

 • poludnevni izlet Monte i Dolina časnih sestara (Curral das Freiras) 30 € (226,04 kn)
 • doplata za 5 večera i novogodišnju večeru u hotelu 260 € (1.958,97 kn)
 • izlet trekking Levada Rabaçal 40 € (301,38 kn)
 • poludnevni jeep safari 40 € (301,38 kn)

 

Moguće doplate tijekom ture:

 • ulaznice za lokalitete cca 20 €
Napomene

KORISNE INFORMACIJE – MADEIRA

Službeni naziv: Região Autónoma da Madeira (Autonomna regija Madeira)

Geslo: Das ilhas, as mais belas e livres (portugalski: od svih otoka najljepši i najslobodniji)

Glavni grad: Funchal

Službeni jezik: Portugalski

Površina: 797 km2

Stanovništvo: 253 482 stanovnika

Valuta: Euro/€ (100 centi)

Komunikacija, telefon, internet: članica EU, telefon i internet su dostupni svugdje

Električni napon: 220 V, upotrebljavaju se iste utičnice kao i u Hrvatskoj

Odjeća: S obzirom na tradiciju, nema posebnosti pri odijevanju.

Klima: Zbog položaja duboko u Atlantiku te izloženosti vjetrovima, otocima vlada drugačija mikroklima, koja u kombinaciji s egzotičnom vegetacijom daje poseban ugođaj. Nema velikih razlika u temperaturi, godišnja prosječna temperatura je između 17ºC i 22°C. Klima je prilično vlažna, a oblaci i magla često prekrivaju unutrašnjost otoka. Temperatura mora je između 17°C i 22°C.

Gospodarstvo: Poljoprivreda je povijesno dominantan sektor madeirskog gospodarstva. Turizam je važna gospodarska aktivnost, koja čini 20% ukupnog BDP – a, a odvija se tokom čitave godine. Veliki trud uložen je u očuvanje okoliša, što je glavni razlog turističkih dolazaka na Madeiru. Industrija je većinom zanatska i usmjerena na lokalne potrebe, npr. prehrambeni proizvodi te prerada šećerne trske. Industrija je koncentrirana u Funchalu, Santa Cruzu i Machicu.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalu:

Rua D. Lourenco de Almeida, 24, 1400-126 Lisboa, PORTUGAL

lisabon@mvep.hr, pt.mvep.hr

Ivica Maričić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena):

+351 966 015 731

 

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja Organizatora.

Minimalan broj putnika: 35

GO21