Go poklanja vikendom

Njemačka dolina Rajne

0
 • 10.10.2024.
 • 4 dana / 3 noćenja
 • Zagreb
Cijena
od459,00 €od429,00 €
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4

Njemačka dolina Rajne, autobusom

*Vrijednost više:

uključena plovidba brodom po Rajni i svi izleti!

Program

1. danZAGREB – VOŽNJA KROZ NJEMAČKU - WIESBADEN

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:30 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljan ja putem radi odmora. Nastavak puta kroz Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Dolina Rajne počinje kod Wiesbadena, glavnog grada savezne države Hessen koji se nalazi na izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske aristokracije. Razgled gradskog središte koje obiluje parkovima i otmjenim palačama: Kurhaus s Casinom – gradsko kazalište – otmjene vile. Smještaj u hotel u Wiesbadenu. Noćenje.

2. danIZLET DOLINA RAJNE – RÜDESHEIM – KOBLENZ - BOPPARD

Doručak. Cjelodnevni izlet kroz najpoznatije područje doline Rajne. Slikovita vožnja prema području Rheingau poznatom po pjenušavim vinima. Posjet poznatom rajnskom turističkom gradiću Rüdesheimu. Privlačni povijesni grad uz obalu Rajne očarati će posjetioce posebnim ugođajem, razgled grada: ulica Drosselgasse s vinskim podrumima i starim gostionicama – Orlov toranj – župna crkva – Brömser Hof – stare plemićke vile. Vožnja do brežuljka iznad grada do spomenika Germanije kao sjećanje na ujedinjenje Njemačke u 19. stoljeću. S vidikovca se pruža prekrasni pogled na dio srednje Rajne. Ukrcaj na brod u Rüdesheimu.  Plovidba Rajnom jedna je od najpoznatijih i najljepših panoramskih plovidbi europskim rijekama! Slikovita plovidba uz ljupke gradiće, brežuljke s vinogradima, brojne romantične dvorce i ispod slavne stijene Loreley, simbola njemačkog romantizma koju su opjevali pjesnici. Iskrcaj s broda u gradiću St. Goarhausen i nastavak izleta autobusom. Razgled Koblenza, grada na utoku Moselle i Rajne. Prošetati ćemo povijesnim središtem nekad važnog rimskog i biskupskog grada: Deutsches Eck, mjesto susreta dvije rijeke Rajne i Mosele – romanička bazilika sv. Kastora – stare trgovačke kuće. Slobodno vrijeme za šetnju promenadom uz Rajnu. Posjet Boppardu, jednom od najljepših povijesnih gradića doline Rajne: crkva sv. Severusa – ostaci rimskih zidina i utvrda – uličice stare povijesne jezgre uz brojne vinske podrume i privlačne suvenirnice. Slobodno vrijeme za kavu ili kolač na glavnom gradskom trgu. Povratak do hotela u Wiesbadenu. Noćenje.

3. danMAINZ I WIESBADEN

Doručak. Poludnevni izlet do Mainza, jednog od najvažnijih povijesnih gradova Njemačke na Rajni: katedrala   – spomenik Guthenbergu – gradski trg – renesansna fontana – kuće s drvenim gredama. Mainz je jedna od najstarijih njemačkih biskupija. Guthenberg, izumitelj štamparskog stroja rodio se u ovom gradu. Slobodno vrijeme za osobne programe i posjete muzejima. Povratak u Wiesbaden. Slobodno poslije podne za šetnju uz parkove i jezerca u gradskom središtu, posjete muzejima, odlične su mogućnosti shoppinga u staroj gradskoj jezgri I dobra ugostiteljska ponuda. Noćenje.

4. danWIESBADEN – FRANKFURT - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Wiesbadenu. Kratka vožnja prema Frankfurtu na Majni. Kraći razgled Frankfurta, bankarskog i poslovnog središta Njemačke: trg Römer s gradskom vijećnicom – obala Majne – crkva Kaiserdom – crkva sv. Pavla.  Nakon vremena za kavu na glavnom gradskom trgu krećemo prema Hrvatskoj. Vožnja prema  Nürnbergu i Passau uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak puta kroz Austriju i Sloveniju. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Slike

Cjenik

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:

DATUM FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
10.10. - 13.10.2024. 429,00 € 459,00 €

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u Wisbadenu
 • plovidbu brodom po Rajni između Rüdesheima i St.Goarhausena
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • boravišnu pristojbu koja se plaća direktno u hotelima na recepciji 5 EUR po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu)
 • fakultativne sadržaje
 • putno osiguranje

 

 

Doplata: Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 190 EUR

 

Trokrevetne sobe: Mogućnost smještaja u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem bez popusta.

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 EUR
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  EUR
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  EUR
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza

Napomene

Preporuka putovanja:

Dolina Rajne između Koblenza i Mainza jedno je od najromantičnijih područja Njemačke. Mali povijesni gradići, brežuljci s vinogradima, stijene i romantične utvrde čine ovaj dio Njemačke posebno zanimljivim i jednim od najljepših i najpopularnijih turističkih odredišta u Njemačkoj. Područje gornje srednje Rajne koje se posjećuje na ovom putovanju UNESCO je 2002. godine stavio pod zaštitu kao kulturni krajolik.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Njemačku  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.