Go poklanja vikendom

Meksiko

0
  • 24.01., 21.02.2022.
  • 10 dana/8 noćenja ili 9 dana/ 7 noćenja ili 9 dana/ 6 noćenja
  • Zagreb
Cijena
od9.490 kn8.490 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

310
Meksiko - Riviera Maya i Yucatan, zrakoplovom

Program

1. dan ZAGREB – LISABON/BEČ/ISTANBUL* – CANCUN – PLAYA DEL CARMEN (RIVIERA MAYA)

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova preko jedne od navedenih europskih zračnih luka za Cancun. Po dolasku u Cancun, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela u Playa del Carmen. Smještaj i noćenje u hotelu.

*Na polascima 24.1. i 21.2.2022. dolazak u Cancun odnosno Playa del Carmen predviđen je sljedeći dan u ranim jutarnjim satima. Detaljan red letenja za svaki polazak možete pronaći niže u tekstu programa putovanja.

2. danPLAYA DEL CARMEN (RIVIERA MAYA)

Doručak. Slobodan dan u Playa del Carmen za uživanje na plaži, programe i aktivnosti u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

3. dan PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet TULUM – COBA)

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Tulum i Cobu. Ruševine grada drevnih Maya u pozadini kojih se nalazi tirkizno Karipsko more i čarobna pješčana plaža.. Upravo zahvaljujući nestvarno lijepoj kulisi koju stvara tropska plaža, Tulum je jedna od najpoznatijih meksičkih turističkih atrakcija. Tulum je bio jedan od najpoznatijih mayanskih obalnih gradova. Leži na istočnoj obali poluotoka Yucatan, na 12 metara visokoj litici koja mu je bila prirodna zaštita s jedne strane. S druge je strane grad štitio do 5 metara visok i čak 8 metara širok zid! U vrijeme Maya ovo je bio veliki utvrđeni grad i luka. Izgrađen je oko 1200. godine, u vrijeme kada je mayanska civilizacija počela lagano propadati, a ujedno je i jedan od zadnjih gradova kojeg su Maye izgradile i u kojem su živjele. Slobodno vrijeme u Tulumu za ručak i uživanje na prekrasnim karipskim plažama. Potom odlazimo posjetiti još jedan arheološki lokalitet, Coba, gdje ćete se moći popeti na mayansku piramidu Nohoch Muul.  Na vrhu ćete svjedočiti fantastičnom pogledu na džunglu koja okružuje piramidu i moći ćete napraviti fantastične fotografije. Posjetiti ćemo  malu zajednicu potomaka Maya kako biste doživjeli njihov autentičan život. Povratak u Playa del Carmen. Slobodna večer i noćenje u hotelu.

4. dan PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet CHICHEN ITZA – CENOTE – VALLADOLID)

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u najpoznatiji mayanski lokalitet Chichen Itzu, uvršten na UNESCO popis svjetske kulturne baštine. Među građevinama u Chichen Itzi dominira visoka piramida posvećena bogu Kukulcanu, što je mayansko ime za božanstvo Quetzalkoaltl koje ima obličje pernate zmije. Koristeći se svojim iznimnim poznavanjem astronomije, drevni Maye sagradili su hram tako da na proljetnu i jesensku ravnodnevicu pri izlasku i zalasku sunca sjena tako pada na sjevernu stranu građevine da se čini kako golema zmija puzi niz stube. Upravo se ova piramida smatra jednim od novih sedam svjetskih čuda. Tu su još i Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu), Hram ratnika, Tron crvenog jaguara i Opservatorij. Zatim ćemo se zaustavit na lokalitetu Cenote Xcajum gdje ćete imati ručak (uključen), ali i mogućnost kupanja u spiljama s jezerima podzemne vode tzv. cenote koje se nalaze na cijelom poluotoku Yucatan. Cenotes su prirodni špiljski bazeni nastali propadanjem vapnenca. Nekada su na ovim jezerima Maye pridonosile darove svojim bogovima, a koristile su ih i kao izvore pitke vode. Cenotes se ističu svojom nesvakidašnjom ljepotom te se smatraju jednom od najznačajnijih prirodnih ljepota Yucatana. Po povratku s izleta zaustavit ćemo se radi kraćeg razgleda u gradu Valladolid. Povratak u Playu del Carmen. Slobodno vrijeme.

5. dan PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet ISLA MUJERES)

Nakon doručka u hotelu predlažemo odlazak na fakultativni izlet Isla Mujeres. Krećemo prema popularnom ljetovalištu Cancun gdje ćemo se ukrcati na katamaran te zaploviti prema otoku Isla Mujeres odnosno u prijevodu Otoku žena. Otok je udaljen od obale Yucatana otprilike 13 kilometara i posvećen je mayanskoj boginji rađanja Ixchel te je dom jedne od najljepših plaža na svijetu. Provest ćemo dan uživajući na prekrasnim karipskim plažama obljubljenima nevjerojatnim tirkiznim nijansama, u hladu kokosovih palmi, ispijanjem koktela ili pak ronjenjem i otkrivanjem živopisnog tropskog podmorja. U pauzama od kupanja predlažemo obilazak šarenih uličica ovog predivnog otoka s mnoštvom autentičnih trgovina, suvenirnica, barova i restorana. Inače na otoku je zabranjen sav promet, a obići ga možete i električnim golf vozilima. U poslijepodnevnim satima povratak u Playa del Carmen. Slobodna večer. Noćenje u hotelu.

6. dan PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet MERIDA)

Nakon doručka slobodno vrijeme ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Meridu koju nazivaju „Ciudad Blanca“ odnosno „Bijeli grad“. Merida, kulturna prijestolnica poluotoka Yucatan je kozmopolitski grad s kolonijalnom arhitekturom i bogatom kulturnom baštinom. Obilazak Vladine palače, Casa de Montejo, katedrale, kazališta Jose Peon Contreras i šetnja poznatim bulevarom Montejo, nazvanim po španjolskom konkvistadoru Franciscu de Montejo (“el Mozo”) koji je osnovao grad 1542. godine. Potom odlazimo u muzej Palacio de Canton, zgradu koju je projektirao i izgradio talijanski arhitekt Enrico Dessert početkom 20. st., a u kojoj se danas nalazi Regionalni muzej antropologije čiji eksponati ilustriraju povijest i kulturu Yucatana s posebnim naglaskom na svakodnevni život domorodačkog, mayanskog stanovništva. Potom slobodno vrijeme za kupovinu i samostalne razglede, a u poslijepodnevnim satima povratak prema Playa del Carmen. Noćenje.

7. dan PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet TEMATSKI PARK XCARET)

Doručak. Danas predlažemo posjet jedinstvenom tematskom ekološko-arheološkom parku Xcaret koji se nalazi 10-ak kilometara od Playa del Carmen, a koji je pun raznovrsnih aktivnosti. Na primjer, možete plivati u različitim rijekama, uživati u obroku uz plažu ili se približiti raznim životinjama i insektima. Posebno impresivan dio parka je Paviljon Leptira, koji je dom nebrojenih količina tih prelijepih bića koji lete svuda oko vas. Na kraju dana po zalasku sunca, u Xcaretu se odvija nevjerojatna izvedba s otprilike 300 izvođača koja priča priču o meksičkoj i mayanskoj povijesti, te je nikako ne smijete propustiti! Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – BEČ/ISTANBUL

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova preko jedne od navedenih europskih zračnih luka za Zagreb. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Termin 15.10.- 24.10.2021: Doručak. Slobodan dan u Playa del Carmen za uživanje na plaži, kupovinu ili programe i aktivnosti u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

9. dan BEČ/ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Europu u jutarnjim satima po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb. Završetak putovanja.

Termin 15.10. – 24.10.2021: Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme i prilika za zadnje kupanje i hvatanje sunca prije povratka kući. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Lisabon u 14.55 sati na liniji TP276 (TAP Portugal). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan LISABON – ZAGREB (termin 15.10. – 24.10.2021.)

Dolazak u Lisabon u 5.55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TP892 (TAP Portugal) u 8.35 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 12.40 sati. Završetak putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Lisabon u 14.55 sati na liniji TP276 (TAP Portugal). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Slike
Cjenik

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

15.10.202.: 8.990 kn

11.11.2021.: 8.790 kn

24.01.2022.: 8.490 kn

21.02.2022.: 8.990 kn

*First Minute popust 500 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

15.10.2021.: 9.490 kn

11.11.2021.: 9.290 kn

24.01.2022.: 8.990 kn

21.02.2022.: 9.490 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:

15.10. i 11.11.2021.: 1.990 kn

24.01. i 21.02.2022.: 2.990 kn

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Cancun – Zagreb

– smještaj u hotelu 4* u Playa del Carmen na osnovu usluge noćenje s doručkom

– grupne transfere prema programu

– lokalnog vodiča na engleskom jeziku

– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

– obveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 2.990 kn

– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.990 kn ili 2.990 kn (ovisno o polasku)

– dodatne usluge, obroke i izlete

– putna osiguranja

 

Fakultativni izleti:

– Tulum i Coba:  520 kn

– Chichen Itza i Cenote s ručkom: 680 kn

– Isla Mujeres s ručkom: 710 kn

– Merida: 650 kn

Informativna cijena ulaznica za tematske ekološko-zabavne parkove – Playa del Carmen:

Xcaret: cca 115 USD (odrasli), cca 60 USD (djeca 5 – 11 god.)

Xel-Ha: cca 100 USD (odrasli), cca 50 USD (djeca 5 – 11 god.)

PREDVIĐENII HOTEL U PLAYA DEL CARMEN:

HM Playa del Carmen 4* ili sličan

Adresa: Avenida Constituyentes 180, 77720 Playa del Carmen, Q.R., Meksiko

Napomene

RED LETENJA ZA TERMIN 15.10. – 24.10.2021. (TAP PORTUGAL)

15OCT ZAG LIS   13:25 15:50

15OCT LIS CUN  17:30 21:45

23OCT CUN LIS  14:55 05:55+1

24OCT LIS ZAG   08:35 12:40

RED LETENJA ZA TERMIN 11.11. – 19.11.2021. (AUSTRIAN AIRLINES)

11NOV ZAG VIE    08:15 09:15

11NOV VIE CUN   10:40 17:10

18NOV CUN VIE   19:05 11:30+1

19NOV VIE ZAG    13:35 14:30

RED LETENJA ZA TERMINE 24.01. – 01.02. i 21.02. – 01.03.2022. (TURKISH AIRLINES)

24JAN/21FEB   ZAG IST    09:10 13:20

24JAN/21FEB   IST CUN   21:35 08:25+1

31JAN/28FEB   CUN IST   09:55 05:40+1

01FEB/01MAR IST ZAG    08:10 08:15

*Navedene satnice odnose se na lokalna vremena

 

Važne napomene

– Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

– Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Meksiko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 COVID-19 NAPOMENA:

Prilikom ulaska u Meksiko nije potrebno raditi test na koronavirus. Molimo da se pridržavate oznaka za održavanje razmaka svugdje gdje su postavljene u zračnim lukama. U zračnoj luci i u zrakoplovu tijekom leta potrebno je nositi zaštitnu masku. Više informacija na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH:

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/meksiko,89.html

O svim promjenama vezanim za režim ulaska u zemlju, putnici će biti obavješteni na vrijeme.


KORISNE INFORMACIJE:

MEKSIKO
Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države

Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu

Površina: 1.972.550 km2

Broj stanovnika: oko 112.322.000

Glavni grad: Ciudad de México

Jezik: španjolski

Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%

Vremenska razlika: -6/-7 sati

Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 3,1 kn; 1 EUR = cca 24 MXN

Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes). Ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku.

Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima.
Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa.

Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri

Pozivni broj zemlje: +52

Korisna web stranica: www.visitmexico.com

Klima: Općenito, Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale. Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.

Minimalan broj putnika: 15.

GO21