Go poklanja vikendom

Kairo

0
 • 05.01.2022.
 • 6 dana / 4 noćenja
 • Zagreb
Cijena
od6.390 kn5.990 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

147
Kairo - prijestolnica faraona, zrakoplovom

KAIRO – ALEKSANDRIJA

Kairo ili na arapskom Al-Qahirah, glavni je grad Egipta s oko 20 mil. stanovnika, ali i kulturni centar arapskog svijeta smješten u delti Nila, najduže rijeke na Zemlji.

Možda niste znali da je Kairo najnaseljeniji pustinjski grad na planeti.

Egipatski nacionalni muzej čuva pored 120.000 izložaka tisućljetne povijesti domovine faraona i grobne ostatke Tutankamona te 27 kraljevskih mumija iz zlatnog doba Egipta.

Na horizontu u izmaglici megalopolisa, naziru se kao kulise ovom neprocijenjivom blagu Keopsova i Kefrenova piramida, čiji nastanak i dan danas predstavlja misterij.

*Vrijednost više:

hotel 5* na obali Nila, polupansion, krstarenje s buffet večerom, posjet Aleksandriji, besplatno posredovanje pri ishođenju vize, popust za dijete do 2.000 kn, poklon za svakog putnika

Program

1. danZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1056 u 19.55h. Dolazak u 00.15h po lokalnom vremenu.

2. danISTANBUL – KAIRO

Nastavak putovanja za Kairo na letu TK 692 u 01.30h s očekivanim dolaskom u 02.40h po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i viznih formalnosti i susret s lokalnim predstavnikom. Nakon srdačne dobrodošlice u Zemlju faraona slijedi prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te odmor/noćenje. Nakon doručka odlazak u obilazak grada. Odlazak do Citadele, srednjovjekovne utvrde u središtu starog Kaira, s prekrasnim pogledom na grad. Tu se nalazi džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje. Slijedi posjet Egipatskom muzeju, pravoj riznici povijesti, s najvećom zbirkom drevne egipatske civilizacije na svijetu. Zbirka broji preko 100 tisuća umjetnina, a svakako valja izdvojiti blago kralja Tutankamona. Nakon stanke za ručak odlazak u Koptski dio Kaira, najstariji dio grada koji obuhvaća nekadašnju rimsku tvrđavu Babilon te mnoge koptske crkve i povijesne znamenitosti. Tu se nalazi crkva Presvete Bogorodice, poznata i kao Viseća crkva, jedna od najstarijih crkvi u Egiptu (potječe iz 3. st.). I za kraj posjet Khan El Khalili-u, najvećem bazaru na Bliskom istoku poznatom po neobičnim, tipičnim orijentalnim suvenirima i rukotvorinama. Doživite nakratko atmosferu srednjovjekovne tržnice i nikako ne propustite isprobati vještine cjenkanja! Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. danKAIRO

Doručak. Danas odlazimo prema nekropoli Sakkari, gdje se nalazi najpoznatija i najstarija sačuvana stepenasta piramida na svijetu – grobnica faraona Đozera koju je izgradio visoki kraljevski službenik Imhotep, prvi poznati arhitekt i umjetnik u povijesti, a čiji ćemo Muzej također vidjeti. U nastavku odlazak prema drevnoj egipatskoj prijestolnici Memfis, gdje se nalazi 10-metarski položeni kip faraona Ramzesa II. Slijedi odlazak do visoravni Giza, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta – piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica). Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 m, a izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će tog dana biti otvorena). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. danKAIRO – ALEKSANDRIJA – KAIRO

Doručak te rani polazak put Aleksandrije, najveće luke na obalama Sredozemnog mora, koja ponosno nosi ime po osnivaču Aleksandru Velikom. Aleksandrija je kozmopolitski grad bogate prošlosti i kulturnog nasljeđa brojnih naroda koji su njime vladali, stari Egipćani, Grci, Rimljani, Arapi… Prava je riznica kulturnih i povijesnih znamenitosti, arhitekture i umjetnosti, a s druge je pak strane grad neizmjernih prirodnih ljepota, blage mediteranske klime i prekrasnih pješčanih plaža. Po dolasku posjet Aleksandrijskoj knjižnici, najvećoj i najznamenitijoj knjižnici staroga vijeka i važnom središtu helenističke kulture i znanosti; Pompejev stup, 30-ak metara visok granitni stup smješten na drevnom aleksandrijskom akropolisu ispod kojeg se nalaze ostaci hrama Boga Serapisa; tvrđava Qait Bay, obrambena utvrda iz 15. stoljeća smještena na obali Sredozemnog mora. Povratak u Kairo u poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

5. danKAIRO – DAHSHUR – KAIRO

Nakon doručka, odlazak u Nacionalni muzej egipatske civilizacije, jedinstven muzej u zemlji i na Bliskom Istoku čija zbirka nudi uvid u egipatsku civilizaciju od pretpovijesnih vremena do danas. Početkom travnja ove godine ovdje je našlo novo počivalište 22. drevnih egipatskih kraljeva i kraljica, čiji su muificirani ostaci preseljeni iz Egipatskog muzeja u kojem su boravili desetljećima (ulaz u dvoranu mumija se posebno plaća). Nakon obilaska, slijedi polazak prema Dahšuru, kraljevskoj nekropoli na zapadnoj obali Nila, oko 40-ak km južno od Kaira. Tu se nalazi nekoliko piramda od kojih su dvije piramide faraona Snofrua (Savijena piramida neobičnog i jedinstvenog oblika i Crvena, prva prava piramida strmih stranica ikad sagrađena), među najstarijima, najvećima i najbolje sačuvanima u Egiptu. Tu se između ostalih, nalazi i Crna piramida Amenemhata III., koja je dosta urušena i nad pustinjskim pijeskom se nadvija kao brdo. Slijedi opuštajuća večer na brodu na rijeci Nil, tijekom koje možete uživati u prekrasnom pogledu na Kairo i rijeku noću, u ukusnoj lokalnoj kuhinji, arapskim melodijama i zabavnom programu trbušnih plesača i egzotičnom tanura plesu koji je važan dio egipatske vjerske tradicije. Nakon iskrcaja s broda slijedi prijevoz u zračnu luku te prijava za povratni let prema Hrvatskoj.

6. danKAIRO – ISTANBUL – ZAGREB

Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 693 u 03.35h. Dolazak u 06.55h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 08.10h; s očekivanim dolaskom u 08.15h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Slike
Cjenik
DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
05.01. - 10.01.2022. 5.990 kn 6.190 kn 6.390 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.990 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 15.10., odnosno 15.11.2021. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
 • Prijevoz autobusom na odredištu prema programu;
 • Smještaj u Kairu u hotelu Ramses Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 polupansiona i 1 noćenja s doručkom (sobe rezervirane od 21.01.);
 • Krstarenje brodom po Nilu u trajanju od 2 sata uz buffet večeru (bez pića) i zabavni program;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata od 1.990 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 990 kn,
 • trošak vize za Egipat od 180 kn,
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 30 USD,
 • doplate za fakultativne usluge koje nisu gore navedene,
 • osobne troškove, putno osiguranje (preporučujemo).

 

Popusti:

Dijete 2-11,99 godina bez ležaja, uz dvije odrasle osobe u sobi:  2.000 kn

Napomena – smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativna ponuda, cijena po osobi:

Doplata za dvokrevetnu sobu s pogledom na Nil:  190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu s pogledom na Nil: 380 kn

 

Neobavezne doplate za ulaznice na licu mjesta – informativne cijene, po osobi:

Ulaznica za unutrašnjost Keopsove piramide: 26 Usd

Ulaznica za unutrašnjost Kefrenove ili Mikerinove piramide: 7 Usd

Ulaznica za Solarni muzej plovila, Giza: 7 Usd

Ulaznica za Kraljevsku dvoranu mumija u Nacionalnom muzeju egipatske civilizacije, Kairo: 15 Usd

 

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Egipat.

Viza se u svrhu turističke posjete može ishoditi putem sustava E-viza na https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/

Pristojba za turističku vizu, jedan ulazak, iznosi 25 Usd.

Plaćanje je moguće Visa i Mastercard karticom.

Napomene

Red letenja:

TK1056    05JAN ZAGREB                ISTANBUL           19:55     00:15+1

TK   692   06JAN ISTANBUL            KAIRO                  01:30     02:40

TK   693   10JAN KAIRO                   ISTANBUL            03:35     06:55

TK1053    10JAN ISTANBUL            ZAGREB                 08:10     08:15

*sve lokalna vremena

 

 

Korisne informacije:

Službeno ime: Arapska Republika Egipat

Površina: 1.001.450 km2

Geografski položaj: sjeveroistočna Afrika

Broj stanovnika: 74.718.797 (2003.)

Glavni grad: Kairo

Službeni jezik: arapski, a u turističkim krajevima govori se engleski i njemački

Religija: islam (90% muslimani, 9% koptski kršćani, 1% ostali).

Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: Egipatska funta, 1EGP ≈ 0,41 HRK, 1 HRK ≈ 2,40 EGP; 1 EUR ≈ 18,19 EGP; 1 USD ≈ 16,17 EGP

Klima: suptropska pustinjska klima, no u uskom obalnom pojasu i na sjeveru prevladava sredozemna.

Prosječne temperature u Kairu u siječnju: noć 10°C / dan 19°C

Odjeća i obuća: Zbog čestih velikih razlika u temperaturi između dana i noći predlažemo višeslojno odijevanje. Obvezno ponijeti topliju odjeću za večeri. Ženske osobe pri ulascima u džamije trebaju imati šal za pokriti kosu. Udobna sportska obuća (tenisice i sl.).

Kupovina: u trgovinama i na bazarima nude se tradicionalni proizvodi od alabastera, zlata i drveta, proizvodi od kože, tepisi, svitci papirusa, ružino ulje, začini i razni suveniri. Običaj nalaže da se pri kupnji trebate cjenkati.

Hrana: egipatska kuhinja se u velikoj mjeri oslanja na jela od povrća. Iako kuhinja u Aleksandriji i priobalnom dijelu Egipta ima tendenciju korištenja ribe i drugih morskih plodova, ipak se većina egipatske kuhinje temelji na namirnicama koje rastu iz zemlje. Neki smatraju da je koshari (mješavina riže, leće, i makarona) nacionalno jelo, a jedno od najpopularnijih jela je ful medames (jelo od sušenog boba). Bob se također koristi i za pripremanje falafela,  jela koje je izvorno nastalo u Egiptu i proširilo se na druge dijelove Bliskog Istoka.

Piće: preporuča se konzumacija pića pakiranih u bocama, ne koristiti led, a alkoholna pića se mogu konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.

Pozivni broj zemlje: +20

Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Napojnice: napojnica za izvršenu uslugu nepisano je pravilo. Mala pažnja osigurat će Vam prvorazrednu uslugu tijekom boravka.

Cijepljenje: nije potrebno.

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske

 

Napomene:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) ili radnog vremena neke od znamenitosti, organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz svibnja 2020. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalni broj putnika: 15

GOGO