Istanbul

  • 11.08., 07.09., 17.11.2020.
  • 6 dana / 5 noćenja
  • Zagreb
Cijena
od2.550 kn2.350 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

70
Istanbul - čarolija orijenta, autobusom

*Vrijednost više:

program bez noćnih vožnji, uz uplatu za Sultan Ahmet, večeru uz folklorni program i ulaznicu za Dolmabahce palaču, krstarenje Bosporom je GRATIS!

Program

1. DanZAGREB – SOFIJA

Polazak autobusa u 05:00 sati iz Zagreba. Vožnja prema Republici Srbiji do Sofije, glavnog grada Republike Bugarske. Po dolasku u SOFIJU slijedi smještaj u hotel. Odlazak u večernji razgled grada u pratnji vodiča: KATEDRALA  ALEKSANDRA NEVSKOG, BAZILIKA SV. SOFIJE, ROTONDA SV. JURJA, SV. PETKA SAMARDŽIJSKA, CRKVA SV. NEDELYA, BAŠI DŽAMIJA… Noćenje.

2. DanSOFIJA – ISTANBUL

Nakon doručka krećemo na put za ISTANBUL sa dolaskom u popodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora vodimo vas u ugodnu šetnju i prvo upoznavanje sa starim dijelom Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN ISTANBUL

Nakon doručka odlazimo na panoramski razgled grada autobusom s odlaskom na Azijski dio Istanbula te vidikovac ČAMLIDŽA, mjesto na kojem se možete diviti veličanstvenoj panorami grada. Slijedi povratak u Stari dio grada, te razgled (fakultativno) slijedećih znamenitosti: AJA SOFIJE remek-djela bizantske arhitekture, hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, DŽAMIJE SULTANA AHMETA (Plave džamije) iz 17. st. Te TOPKAPI PALAČE koja je tijekom 400 godina služila kao sjedište sultana. Zanimljivo je svakako pogledati HAREM (fakultativno), labirint intriga i centar svađa koji će vam vrlo jasno dati sliku onog vremena i pojasniti vam položaj tadašnjih žena. Posjetitelji Topkapi palače mogu vidjeti i važne relikvije poput kosti ruke svetog Ivana Krstitelja kao i polomljeni zub, otisak stopala i pramen kose islamskog proroka Muhameda. Nakon razgleda starog grada vodimo vas do KAPALI ČARŠIJE jednog od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana, a širi se i na okolne gradske ulice, te je najveći shopping centar na svijetu. Na Kapali čaršiji prodaju se najrazličitiji proizvodi od zlata, kože, drva, keramike i bakra kao npr. Nakit, jakne, začini, torbe i koferi, tepisi, satovi, šeširi, tkanine, odjeća i potrepštine za trbušne plesačice, prženi kesteni i ušećereno koštunjićavo voće, suveniri i razglednice, čajevi, ukrasni tanjuri, čajnici i setovi za čaj, džezve za kavu, narghile itd. Po Kapali čaršiji može se lunjati satima i danima, bilo da se radi o shoppingu ili samo o razgledavanju. Slobodno poslijepodne za osobne programe, te mogući odlazak javnim prijevozom do trga TAKSIM, novog centra grada i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi), pješačke zone i središta noćnog života Istanbula, gdje se nalaze brojne trgovine, restorani i barovi. Noćenje.

4. DanISTANBUL

Nakon doručka slijedi obilazak EGIPATSKE TRŽNICE gdje vas očekuje uistinu bogatstvo mirisa, začina i ostalih orijentalnih specijaliteta. Zatim krećemo na KRSTARENJE BRODOM PO BOSPORU (fakultativno) rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela, plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog prolaza. Popodne je rezervirano za vaše slobodno uživanje u gradu ili posjet DOLMABAHCE PALAČE (fakultativno) koja će vas očarati. Dolmabahce dvorac je ekstravagantna palača sagrađena u rokoko stilu. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer ovoliko materijalno bogatstvo nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus. Na večer je organizirani FOLKLORNI PROGRAM uz tursku večeru (fakultativno) sa uključenom večerom, programom s trbušnim plesačicama, 2 bezalkoholna pića ili boca vina za 2 osobe. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DanISTANBUL – EDIRNE – PLOVDIV

Doručak. Prije nego što napustimo Tursku posjetit ćemo veličanstvenu džamiju Selimiju u staroj Osmanskoj prijestolnici  EDIRNE. Sagrađena je 1575. godine kao remek djelo najpoznatijeg Osmanskog arhitekta Sinana po narudžbi Selima II – sin i nasljednik Sulejmana Veličanstvenog. Selimija je poznata po najvišim minaretima u Turskoj, po kupoli koja se uzdiže 1,2 m više nego kupola Aja Sofije te po izuzetno elegantnim i svijetlim interijerom. Nastavljamo putovanje za Plovdiv, grad kulture te drugi po veličini grad u Bugarskoj, grad na sedam brežuljaka. Dolazak u PLOVDIV u kasnijim poslijepodnevnim satima, te razgled grada u pratnji vodiča: RIMSKI AMFITEATAR, STADION, KOMPLEKS ZGRADA NACIONALNOG PREPORODA… slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. DanPLOVDIV – ZAGREB

Doručak. Povratak kući, vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb se očekuje u poslijepodnevnim satima.

*Redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.

Slike
Cjenik
DATUM FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
11.08. - 16.08.2020. 2.350 kn 2.550 kn
07.09. - 12.09.2020. 2.350 kn 2.550 kn
17.11. - 22.11.2020. 2.350 kn 2.550 kn

First minute popust vrijedi za rezervacije do 30 dana pred polazak ili do popunjenja određenog broja mjesta

Cijena uključuje:

• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja,
• 1 noćenje s doručkom u Bugarskoj (Sofija), Hotel 3*, dvokrevetne sobe,
• 3 noćenja s doručkom u Turskoj (Istanbul), Hotel 3*, dvokrevetne sobe,
• 1 noćenje s doručkom u Bugarskoj (Plovdiv), Hotel 4*, dvokrevetne sobe,
• razgledavanja prema programu,
• voditelj putovanja,
• razgled Istanbula u pratnji stručnog mjesnog vodiča,
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

•doplatu za jednokrevetnu sobu 720,00 kn (obvezna doplata ako osoba putuje sama / spava sama u sobi),
•ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene,
•vizu za Republiku Tursku (obavezna za državljane Republike Hrvatske),
•dodatne obroke i usluge koje nisu navedeni kao uključeni,
•fakultativne sadržaje,
•karte javnog gradskog prijevoza,
•troškove osobnih narudžbi,
•paket putnog osiguranja – polica zdravstvenog osiguranja obavezna je za ulazak u Republiku Tursku

Popusti:

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Obavezna doplata:

•za jednokrevetnu sobu 720,00 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) – plaćanje prilikom rezervacije,

Doplata po želji (prilikom rezervacije):

•za vizu za Republiku Tursku uz agencijsko posredovanje po osobi 250,00 kn

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna.  Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
• Sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
• sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Fakulttaivni sadržaji (plaćanje po želji na licu mjesta, OBAVEZNA predbilježba prilikom rezervacije):

• Sultan Ahmet  45 EUR po osobi (uključuje lokalnog vodiča i paket ulaznice za Plavu džamiju, Aya Sofiu i Topkapi palaču sa lokalnim vodičem);
• Večera uz folklorni program po osobi  45 EUR (uključena večera, program s trbušnim plesačicama, 2 bezalkoholna pića ili 2 bezalkoholna pića);
• Ulaznica za Dolmabahce palaču: 20 EUR (uključuje lokalnog vodiča, državne odaje i Harem);
• Posjet Haremu u Topkapi palači sa vodičem po osobi 10 EUR;
• Krstarenje Bosporom (uključen i lokalni vodič) po osobi 25 EUR

Napomene

Granične, vizne i zdravstvene formlanosti:

Državljanima Republike Hrvatske potrebna je e-viza za ulazak u Republiku Tursku.
Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr  .
Cijena online vize iznosi 35 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.
Organizator  može pribaviti vizu besplatno uz dostavu potrebnih podataka, a cijena Vize uz agencijsko ishođenje iznosi 250 kn
Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Republiku Tursku.
Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.
Preporučamo paket putnog osiguranja!

O destinaciji:

Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi (Istočna Tracija) i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom, te na zapadu s Grčkom, Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, te Crno more na sjeveru. Europski i azijski dio turske dijeli Mramorno more, te tjesnaci Bospor i Dardaneli.

Istanbul (turski: Istanbul), na hrvatskom se još naziva Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava – rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena turskim glavnim gradom. Istanbul je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte. Grad je izabran za europski glavni grad kulture za 2010., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj i Essenom u Njemačkoj. Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2 dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Važne informacije:

-organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
-kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
-završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije dva dana prije putovanja,
-organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
-agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
-program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
-zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
-dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
-putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju,
-organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Ostale napomene:

Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana pred polazak.

Minimalni broj prijavljenih putnika 40

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja Organizatora

GO10

Rezervirajte putovanje