Go poklanja vikendom

Indija i Nepal

0
  • 19.03.2023.
  • 11 dana / 9 noćenja
  • Zagreb
Cijena
od1.572,76 € (11.850 kn)
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

18
Indija i Nepal, zrakoplovom

Program

1. dan ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci dva sata prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let za Istanbul, TK 1056, u 20h00.

2. danISTANBUL – KATHMANDU

Slijetanje u 00h10 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kathmandu u 01h25 na liniji TK726. Slijetanje u 11h00. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela – smještaj u sobe. Ostatak dana slobodno za odmor. Predlažemo poslijepodnevnu šetnju trgom Durbar. Večera, noćenje.

3. dan KATHMANDU – PATAN – SWOYAMBHUNATH - KATHMANDU

Doručak, odlazak na razgled grada koji je zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika upisan na listu svjetske baštine UNESCO-a. U gradu postoje brojni budistički i hinduistički hramovi i pagode koji su nastajali tokom stoljeća. Odlazak do stare kraljevske prijestolnice Patan i njegovih brojnih hinduističkih i budističkih hramova. Poznat je i kao grad umjetnika; slijedi razgled hodočasničkog mjesta Swayambunath Stupa (sagrađena prije više od 2500 godina). Na kraju razgleda odlazak do Kathmandu Durbar Square i stare palače Hanuman Dhoka. Povratak u hotel, večera.

4. danKATHMANDU–BHAKTAPUR–BOUDHANATH–PASHUPATINATH-KATHMANDU

Nakon doručka razgled stare prijestolnice Bhaktapur; prekrasan gradić sačuvao je sa svojim palačama i prelijepim kućama duh srednjovjekovlja. Zatim odlazak do Boudnatha, najsvetijeg mjesta tibetanskog budizma sa veličanstvenom stupom (svetište u kojem se čuva prah učitelja budizma). Potom odlazak za Pashupatinath (na obali rijeke Bagmati, pritoke Gange) – jedno od najsvetijih hinduskih svetišta u Nepalu (ulaz dozvoljen samo hindusima) Povratak u hotel, večera, noćenje.

5. dan KATHMANDU - DELHI – JAIPUR (270 km/6h)

Doručak te prijevoz u zračnu luku. Let za Delhi. Nakon carinskih formalnosti, vožnja prema glavnom gradu Radžastana. Dolazak  u “ružičasti grad” Jaipur u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

6. danJAIPUR

Doručak. Odlazak na izlet do radžastanske palače Fort Amber, obilazak dvorišta, zgrada i palače ogledala, što podsjećaju na slavne dane mogulskih vladara. Ako bude moguće, jahanje na slonovima do ulaza u tvrđavu. Vratit ćemo se u grad, usput  se zaustaviti u Jal Mahalu. Vjerojatno najmirniji prizor usred kaosa Jaipura je prekrasan Jal Mahal Jaipur, Vodena palača. Kratka zaustavljanja u radionicama dragulja i tepiha u Jaipuru kako biste svjedočili kako lokalni obrtnici stvaraju čuda od sirovih materijala. Slijedi  Palača vjetrova (Hawa Mahal) – prekrasno pročelje s tisuću prozora, uz nju je opservatorij Jantar Mantar (sagrađen 1728.g.).  Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. danJAIPUR – FATEHPUR SIKRI - AGRA (250 km/6 h)

Doručak. Na putu prema Agri obilazak napuštenog grada Fatehpur Sikri (upisan u UNESCO-vu svjetsku baštinu), sagrađenog u crvenom pješčenjaku 1569.g.: kombinacija indijske, iranske i srednjoazijske arhitekture. Današnji nadrealistički ostaci grada, podsjećaju na nekadašnju prijestolnicu mogulskog kralja  Akbara.U kasno poslijepodne dolazak u Agru. Razgled Crvene tvrđave (1565.g.): palače, džamije, carske prijemne dvorane, te Khas Mahal u formi tri paviljona sagrađen za vladavine Shah Jahana. Posjet radionici mramora gdje lokalni obrtnici pokazuju svoju vještinu rada s mramornim intarzijama . Vjeruje se da su zanatlije u Agri potomci umjetnika koji su bili stvarni radnici Taj Mahala. Smještaj u hotel večera, noćenje.

8. dan AGRA – DELHI - VARANASI

Doručak. Razgled svjetski poznatog remek djela od bijelog mramora Taj Mahala na obali rijeke Yamune, mauzoleja kojim  je mogulski car Shah Jahan ovjekovječio svoju ljubav prema supruzi Mumtaz. Opisan kao najekstravagantniji ikada izgrađen spomenik  ljubavi. Nakon razgleda vožnja prema zračnoj luci Delhi – let za Varanasi (Benares), grad poznat po svojim prenapučenim obalama svete rijeke Ganges. Po slijetanju smještaj u hotel. Navečer odlazak do rijeke Ganges, na čije obale dolaze mnogi hodočasnici izvesti ritual pobožnosti i pročišćenja. Večera, noćenje.

9. dan VARANASI – DELHI

Rano ustajanje-dan počinje vožnjom brodom po rijeci Ganges, na čije obale dolaze mnogi hodočasnici izvesti ritual pobožnosti i pročišćenja. Nezaboravan je doživljaj buđenja dana nad svetom rijekom uz zvukove zvona i mrmor Sanskrita koji se stapaju u krešendo vjere i veselja. Povratak u hotel na doručak, nakon kojeg slijedi razgled: Sarnath, mjesto gdje je Budha izrekao svoju prvu propovijed poslije prosvjećenja; hram Vishwanath – jedan od najpoznatijih hinduističkih hramova  posvećen je Šivi. Hram se nalazi na zapadnoj obali svete rijeke Ganges. Varanasi se također zove Kashi, pa se i hram  popularno naziva Kashi Vishvanath Temple. Kip posvećen Bharat Mati, izgrađen od mramora, simbolizira nepodijeljenu Indiju. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračne luke – let za Delhi. Po slijetanju, prijevoz u hotel, večera, noćenje.

10. dan DELHI

Nakon doručka odlazak na razgled starog i novog Delhija: Crvena utvrda sa njenom šarolikom tržnicom, mošeja Jama Masjid, najveća u Indiji, četvrt ambasada, Raj Ghat – memorijal ocu nacije, Mahatmi Gandhiju.“trijumfalni” put koji vodi do Vrata Indije, vladine palače. Vožnja rikšama do tržnice gdje se prodaju začini, orašasti plodovi, riža, čaj.. Mauzolej cara Humayuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju Taj Mahala; hram Lotus, zbog svog cvjetnog oblika, postao je istaknuta atrakcija u gradu; Qutab Minar, jedan od najvećih minareta na svijetu. Posjetit ćete  kašmirsku zadrugu i kušati kašmirski čaj “Kahwa”. Povratak u hotel, večara, noćenje.

11. dan DELHI – ISTANBUL - ZAGREB

Prijevoz u zračnu luku – let za Istanbul u 06h20 na liniji TK717 / slijetanje u 10h30. Nastavak leta za Zagreb u 18h20 na liniji TK1055 / slijetanje u 19h25.

Slike
Cjenik

Cijena  programa minimum 20 putnika :       11.850,00 kn / 1.572,76 eur

Cijena  programa minimum 15 putnika :       12.350,00 kn / 1.639,12 eur

Doplata za manji broj putnika :                     1.300,00 kn  /    172,53 eur        

Doplata za jednokrevetnu sobu:                    3.200,00 kn  /    424,71 eur

 

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Kathmandu-Delhi-Zagreb, smještaj u hotelima 4* (kategorizacija hotela prema lokalnim standardima), obroke prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku i hrvatskog  pratitelja tijekom čitavog putovanja.

Cijena ne uključuje: aerodromske pristojbe (cca, 2.980,00 kn /395,51 eur- podložne promjenama, točan iznos na dan pisanja karte), 3 unutarnja leta –  Kathmandu/Delhi, Delhi/Varanasi/Delhi  (cca 270 eur, točan iznos na dan pisanja karte), lokalnu  pristojbu u zračnoj luci Kathmandu (cca 25 $), napojnice lokalnim vodičima i vozačima (50 eur).

Cijena je rađena na temelju tečaja USD/HRK/EUR, na dan 4.8.2022.

Iznosi u kunama dvojno su iskazani u eurima prema fiksnom tečaju konverzije 7,53450

U slučaju promjene  tečaja za više od 1,5%, agencija zadržava pravo promjene cijene, kao i pravo otkaza putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda  izleta.

Napomene

 Viza za Indiju se može dobiti:

Cijena izrade vize :

– u periodu od srpnja do ožujka iznosi 80 kn / 10,61eur

– u periodu od travnja do lipnja iznosi 180 kn/ 23,89 eur

Dokumenti potrebni za izdavanje vize:

– popunjen online obrazac na poveznici https: // indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

– skenirana kopija prve stranice putovnice u PDF formatu koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma  putovanja

– 1 digitalna fotografija u boji sa svjetlom pozadinom u JPEG formatu identičnog omjera visine i širine

Organizator putovanja može posredovati pri izdavanju vize za Indiju uz naknadu za usluga posredovanja u iznosu od 100 kn.

Viza za Nepal se dobiva u zračnoj luci u Kathmanduu – iznos od 30USD  se plaća na licu mjesta. Potrebne su 2 fotografije u boji.

 

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja Organizatora.

Minimalan broj putnika: 20

GO15