Danska i Norveška

 • 14.08.2020.
 • 5 dana / 4 noćenja
 • Zagreb
Cijena
od6.590 kn5.990 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

84
Život na sjeveru – Danska & Norveška, zrakoplovom, brodom i autobusom

KOPENHAGEN – OSLO – BERGEN – FLÅM – SOGNEFJORD – GEILO

Socijalna razvijenost i stabilnost, mentalitet, zdrava ekonomija pa čak i podneblje temelji su skandinavskog standarda i temperamenta.
Istraživanje eksperata Columbia sveučilišta rađeno po narudžbi UN-a pokazalo je da su Danci najsretniji narod na svijetu dok su Norvežani odmah iza njih.
Uvjerite se zašto!

*Vrijednost više:

hoteli 4*, plovidba Sjevernim morem od Kopenhagena do Osla, večera na brodu, odličan red letenja, popust za dijete do 1.000 kn, poklon za svakog putnika

Program

1. DanZAGREB – KOPENHAGEN – OSLO (plovidba brodom)

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Kopenhagen na liniji Croatia Airlines OU480 u 08.35h. Očekivano slijetanje u 10.30h, obavljanje pograničnih formalnosti te odlazak na panoramski razgled danske prijestolnice: palača Amalienborg, rezidencija danskih kraljeva; Gradska vijećnica; dvorac Kristianborg, današnje sjedište parlamenta; kraljevsko kazalište; Mala sirena, simbol grada, skulptura kipara Edvarda Eriksena napravljena prema liku iz bajke Christiana Andersena koja se nalazi u gradskoj luci. U gradu starom preko 850 godina nalazi se mnoštvo crkava, muzeja, kulturnih spomenika koji će vas oduševiti. Slijedi šetnja prema gradskoj jezgri koju ćemo završiti u lučkoj četvrti Nyhavn, najslikovitijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. U rano poslijepodne prijevoz do luke, ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u 16.30h. Plovidba do Osla svakako će vam ostati u lijepom sjećanju, a za vrijeme krstarenja možete se opustiti u sauni ili bazenu, a nakon večere možete zaplesati uz band ili pogledati dobar film u kinu. Noćenje na brodu.

2. DanOSLO – HARDANGERFJORD – HARDANGERVIDDA – BERGEN

Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku Oslo u prijepodnevnim satima. Nakon odjave s broda, polazak autobusom prema Hardangerfjordu, poznatom po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže fascinantnom visoravni Hardangervidda i istoimenog nacionalnog parka, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota i brojnih jezera. Zaustaviti ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje, pored Ovre Eidfjorda gdje ćete imati kraće slobodno vrijeme za obilazak (preporučujemo – plaća se ulaznica na licu mjesta). Put dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda gdje ćemo obići i veliki slap Steinsdalsfossen pored Norheimsunda. Nastavak putovanja do Bergena. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

3. DANBERGEN

Nakon doručka odlazak na razgled Bergena “vrata fjordova” jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled očuvane drvene kuće iz doba Hanse; luke Bryggen dok je Bergen bio glavno središte trgovine ribom s Lofota; slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta (preporučujemo probati losos na jedan od brojnih načina); utvrda Bergenhus, crkva sv. Marije. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstven panoramski pogled na grad. Povratak do hotela. Mogućnost večere. Noćenje.

4. DanBERGEN – VOSS – FLÅM – GEILO

Rani doručak, odjava iz hotela i polazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje imate mogućnost fakultativne vožnje vlakom preko sela Myrdal do Flåma, jednom od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženoj netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flåm, malog pitoresknog sela koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, mogućnost ukrcaja na brod i odlazak na plovidbu slikovitim Aurlandsfjord preko Nærøyfjorda do mjesta Gudvangen. Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i brodom, autobusom odlaze do Flåma gdje će pričekati ostatak grupe. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje čudesnim panoramskim cestama do Geila, najvećeg skijaškog centra u Norveškoj. Po dolasku u večernjim satima smještaj u hotel. Mogućnost večere. Noćenje.

5. DanGEILO – OSLO – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu, gradu Vikinga, s temeljima iz 11 st. Po dolasku razgled grada: Gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća; četvrt Kvadraturen, “stari Oslo” danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. st. i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Nastavljamo šetnju uz tvrđavu Akershus do jednog od novijh simbola Osla – zgrade Norveške Opere i baleta u četvrti Bjørvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon stanke za ručak nastavljamo glavnom ulicom Karla Johanna uz parlament i zgradu kazališta, sve do kraljevske palače i prekrasnog Slottsparka koji ju okružuje. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlines OU 489 u 18.45h. Očekivani dolazak u Zagreb u 21.15h. Završetak programa.

Slike
Cjenik
DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
14.08. - 18.08.2020. 5.990 kn 6.290 kn 6.590 kn

Obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama, po osobi:  1.190 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska  ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Cijena uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi (Zagreb – Kopenhagen i Oslo – Zagreb);
 • Prijevoz autobusom prema programu;
 • Prijevoz putničkim brodom na relaciji Kopenhagen – Oslo sa smještajem u dvokrevetnoj unutarnjoj kabini (kreveti na kat) na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak);
 • Smještaj u Bergenu u hotelu Quality Edvard Grieg 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Geilu u hotelu Ustedalen 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu putovanja;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu;

Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 1.190 kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu/kabinu 1.990 kn,
 • doplata za  3 večere u hotelima od 690 kn,
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
 • fakultativne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom,
 • troškove osobne prirode,
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda, cijene po osobi – obavezna prijava uz rezervaciju (uz najmanje 15 osoba):

 • Tri večere (bez pića) u hotelima: 690 kn
 • Vožnja željeznicom Voss-Myrdal-Flåm: 590 kn
 • Krstarenje Aurlandsfjordom i Nærøyfjordom od Flåma do Gudvangena: 250 kn

Popust na pomoćnom ležaju (na upit):

Dijete 2 – 10,99 godina, uz dvije odrasle osobe: 1.000 kn
Dijete 11 godina, uz dvije odrasle osobe: 500 kn
Odrasla osoba (stariji od 12 godina): 200 kn
Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sob).
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen

Napomene

Red letenja:

OU480    ZAGREB    KOPENHAGEN     08:35   10:30
OU489   OSLO          ZAGREB                 18:45   21:15
*lokalna vremena

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):

Kopenhagen: Tivoli  130 DKK, Carlsberg Glyptotek 115 DKK, dvorac Kronborg 145 DKK, Muzej Thorvaldsen 70 DKK, dvorac Christiansborg 160 DKK, SMK (Nacionalna galerija lijepih umjetnosti) 120 DKK/95 DKK mlađi od 27 godina

Bergen: Floibanen 95 NOK povratna karta/50 NOK jedan smjer

Oslo: Fram muzej 120 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, muzej Kon-Tiki 120 NOK, Norveški pomorski muzej 120 NOK, Norveški narodni muzej 160 NOK, Ibsenov muzej 200 NOK, Oslo Pass 445 NOK/24h

Važno:

Za potrebe brodske liste putnika potrebno je prilikom rezervacije aranžmana dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj  putovnice ili osobne iskaznice.

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
U slučaju promjene satnice broda, reda letenja (vremena, zračne luke) ili sl. organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2019. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalni broj putnika: 20

GOGO

Rezervirajte putovanje