Go poklanja vikendom

Advent u Pragu i Berlinu

 • 02.12., 09.12., 16.12.2020.
 • 5 dana / 4 noćenja
 • Samobor i Zagreb
Cijena
od1.490 kn1.290 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

249
Advent u Pragu i Berlinu, autobusom

BRNO - PRAG- KARLOVY VARY - DRESDEN - BERLIN - POTSDAM

„Kada bi europski gradovi činili bisernu ogrlicu tada bi Prag bio u njoj dijamant“- Franz Kafka.

Stoljetna arhitektura, uljuđeni stanovnici, tradicija urbanog života, Vltava, Smetana, miris beherovke te neizostavna češka piva samo su neki od razloga zbog kojih se turisti neprestano vraćaju u grad „stotine tornjeva“.

Uvjerite se i sami!

*Vrijednost više:

krstarenje Vltavom gratis, poklon za svakog putnika

Program

1. DanSAMOBOR - ZAGREB – BRNO - PRAG

Polazak autobusom s autobusnog kolodvora Samobor u 4:00 sata te s autobusnog kolodvora Zagreb u 5:00 sati. Vožnja Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom i Češkom do Brna, prijestolnice Moravske i drugog najvećeg češkog grada, uz usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u ranijim poslijepodnevnim satima, razgledavanje središta grada sa šarmantnom povijesnom jezgrom: Trg slobode, najveći i najstariji trg u Brnu iz 13.st.; Gradska vijećnica, najstarija javna zgrada u gradu iz 13.st.; Narodno kazalište, prvo kazalište u Europi s električnim svjetlom; Zelni trg s lijepom fontanom; Katedrala sv.Petra i Pavla; Kapucinska crkva i samostan. Nakon kratkog slobodnog vremena za ručak nastavak putovanja prema Pragu, glavnom gradu Češke, smještenom na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a. Dolazak u večernjim satima, a potom odlazak do hotela te prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. DanPRAG

Doručak. Odlazak na razgled češke prijestolnice u pratnji lokalnog vodiča: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara. Veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cijelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem su smještene najveće praške robne kuće.

U poslijepodnevnim satima zaplovit ćemo Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka. Navečer preporučamo odlazak u tipičnu češku pivnicu u kojoj možete uz veselu atmosferu uživati u tradicionalnim češkim specijalitetima i svjetski poznatom češkom pivu. Noćenje.

3. DANPRAG – KARLOVY VARY

Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Karlove Vary, najpoznatije češče toplice, koje su između dva rata bile omiljeno mjesto za odmor europske aristokracije. Osim izvora ljekovite mineralne vode, od kojih se danas koristi samo njih 12 (najpoznatji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m koji je s 72 °C i najtopliji). Grad dio današnje slave duguje i izuzetno lijepoj arhitekturi uokvirenoj očuvanom prirodom okolnih brda te poznatom ljetnom filmskom festivalu, jednom od najstarijih festivala na svijetu. Šetnja gradom čuvenim promenadama uz mogućnost degustacije vode iz termalnih zdenaca. Posjet Karlovym Varyma nije potpun bez „13-tog izvora“ – Becherovke „lijeka za želudac“, stoga ćemo obići Muzej Jan Becher u kojem ćete saznati pojedinosti o povijesti ovog aromatičnog pića i njegovoj proizvodnji nakon čega će slijediti degustacija i mogućnost kupnje likera i ostalih proizvoda. Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima.

Gostima koji ostaju u Pragu predlažemo odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi.  Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini.

 

***3. i 4. dan putovanja nudimo mogućnost odlaska na fakultativni dvodnevni izlet u Berlin (vidi niže)

4. DANPRAG

Doručak. Današnji dan iskoristite za šetnju gradom ili obilazak sajmova gdje uz zvukove božićnih pjesama možete uživati i u kupovini tradicionalnih rukotvorina (staklo, nakit, drvene igračke), kuhanom vinu i lokalnim delicijama. Možete posjetiti neke od mnogobrojnih muzeja i galerija. Noćenje.

5. DANPRAG – ČEŠKI KRUMLOV – ZAGREB - SAMOBOR

Doručak i odjava iz hotela . Odlazak prema Češkom Krumlovu, najromantičnijem povijesnom gradiću južne Češke. Sagrađen je oko dvorca iz 13. stoljeća s gotičkim, renesansnim i baroknim elementima diči se ljepotom, a 1992. upisuje na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine. Po dolasku obilazak grada: most na plaštu, dvorac, glavni trga s gradskom fontanom, crkva Sv. Vida. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. Završetak programa.

 

***Dvodnevni izlet u Berlin

3. dan  PRAG – DRESDEN – BERLIN

Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Berlin- Dresden- Potsdam. Po dolasku u Dresden, razgled gradske jezgre: Zwinger, kompleks paviljona iz 18. stoljeća, svjetski primjer barokne arhitekture sa čuvenim zbirkama slika “starih majstora”, “novih majstora”, vrijednim zbirkama oružja, porculana i dr.; Dresdenski dvorac iz 15. stoljeća koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva; Frauenkirche, protestantska barokna crkva; Hofkirche, katolička katedrala; Semperoper, poznata zgrada opere. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te nastavak putovanja prema njemačkoj prijestolnici, Berlinu, europskom središtu kulture, nauke i zabave. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

4. dan  BERLIN – POTSDAM – PRAG

Doručak te odlazak u razgled grada autobusom i pješice: Branderbuška vrata, jedna od mnogih gradskih vrata iz 18. stoljeća koja su okruživala nekadašnji stari grad, a danas simbol njemačkog ujedinjenja; Unter den Linden, poznata ulica koja vodi od prijašnjeg središta istočnog Berlina prema Brandenburškim vratima; Reichstag, sjedište njemačke vlade; Checkpoint Charlie, nekadašnja kontrolna točka za putnike iz istočnog u zapadni dio grada; Gendarmenmarkt, jedan od najljepših berlinskih trgova s koncertnom dvoranom i dvije katedrale: njemačkom i francuskom; Alexanderplatz, nekadašnje središte Istočnog Berlina, okružen nekim od najviših zgrada u gradu, od kojih je najviši Televizijski toranj, te najstarijim crkvama u gradu: sv. Nikola i sv. Marija iz 13. st.; Memorijalni centar Berlinskog zida, podsjetnik na nekadašnju podijeljenu Njemačku; Potsdamer Platz – “Berlin budućnosti”, nekadašnje poslovno središte grada, a danas okupljalište gradske elite s brojnim trgovinama i kinima.
Kraće slobodno vrijeme i odlazak prema Potsdamu, glavnom grada pokrajine Brandenburg i nekadašnje prijestolnice Prusije. Zbog bogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa, palača i vrtova nalazi se na listi UNESCO-a. Jedan je od najljepših malih gradova Njemačke s veličanstvenim palačama i vrtovima nastalih u vrijeme pruskog kralja Fridricha Velikog. Kraći razgled grada uz pratnju vodiča: Nova palača, park i dvorac Sanssouci – pruski Versailles, Cecilienhof; Alter Markt, crkva sv. Nikole; Vrata sreće; Ured Vlade; Nizozemska četvrt sa zgradama izgrađenim od crvene opeke u nizozemskom stilu; Alexandrowka – ruska kolonija s drvenim kućama izgrađenih u ruskom rustikalnom stilu. Kratko slobodno vrijeme i povratak u Prag. Noćenje.

Slike
Cjenik
DATUM FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
02.12. - 06.12.2020. 1.290 kn 1.490 kn
09.12. - 13.12.2020. 1.290 kn 1.490 kn
16.12. - 20.12.2020. 1.290 kn 1.490 kn

Napomene: first minute cijene vrijede do 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Pragu u hotelu Olympik Tristar 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu (razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku);
 • Krstarenje Vltavom 1 h;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 690 kn;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • doplate za fakultativne izlete, usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove,
 • pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda uz najmanje 20 prijavljenih osoba, cijene po osobi:

 • Izlet u Karlovy Vary: 190 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj, ulaznica i posjet Muzeju Jan Becher uz degustaciju)
 • Dvodnevni izlet u Berlin: 790 kn (uključeno: povratni prijevoz, razglede prema programu, smještaj u Berlinu u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom, pratitelj. Doplata za jednokrevetnu sobu 290 kn)

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):
Prag:
– Hradčany: Mala tura 250 CZK/cca 10 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita); Velika tura 350 CZK/cca 14 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)
– Narodna galerija (stalna izložba): 300 CZK/cca 12 EUR
– Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 530 CZK/cca 21 EUR; Staro-nova sinagoga 220 CZK/cca 8 EUR
– Pojedinačna karta javnog prijevoza u Pragu: 30 minuta – 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta – 32 CZK 1,30 Eur; 24h – 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana – 310 CZK/cca 12 EUR

Berlin:
Checkpoint Charlie: 14,50 EUR
Pergamski muzej: 19 EUR
Otok muzeja – sve izložbe: 18 EUR
Pojedinačna karta javnog prijevoza: karta u jednom smjeru max. 120 minuta – 2,90 EUR; karta za kratku vožnju u jednom smjeru do 3 stanice – 1,90 EUR; dnevna karta – 8,60 EUR.

Potsdam:
Dvorac Sanssouci: 14 EUR

Napomene

Napomene:

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz lipnja 2020. i mogu biti podložne promjeni. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja (u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti ili sl.)

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalan broj putnika: 40

GOGO

Rezervirajte putovanje