Go poklanja vikendom

Atena

0
 • 02.06., 29.09.2021.
 • 4 dana / 3 noćenja
 • Zagreb
Cijena
od2.590 kn2.190 kn
Vaše Ime i prezime*
Email Address*
Broj telefona*
Broj osoba*
Datum polaska
Vaš upit*
* Suglasan sam sa Općim uvjetima i Politikom privatnosti.
Molimo Vas da potvrdite suglasnost sa uvjetima prije slanja upita.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

21
Atena, zrakoplovom

ATENA - GLYFADA - RT SOUNION – PELOPONEZ - MIKENA – NAUPLION – EPIDAUR

Jeste li se ikad zapitali zašto neka odredišta neodoljivo privlače milijune posjetitelja sa svih meridijana zemljine kugle. Naravno, bezbroj je razloga! Tako je naprimjer Grcima vrijeme relativan pojam pa su Atena kao i čitava Grčka zahvalno podneblje za totalno opuštanje i dobar lijek protiv stresa. Šetnja Atenom, kao svojevrsni vremeplov, vas nesvjesno vraća više tisuća godina unatrag u doba antike tijekom koje možete predahnuti u nekoj od ouzerija, boutique trgovini za prodaju i degustaciju ouza. Atenjani kažu: „Treba paziti s kim pijete ouzo jer u lošem društvu ouzo loše djeluje na onoga tko ga pije.“

*Vrijednost više:

izravni let iz Zagreba, hotel na Atenskoj rivijeri nedaleko od plaže, uključena boravišna pristojba, poklon a svakog putnika

Program

1. dan ZAGREB – ATENA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Atenu na letu Aegean Airlinesa, A3 781 u 09.50h. Očekivani dolazak u 12.35h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, prijevoz do hotela u Glyfadi. Prijava te smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak gradskim prijevozom do centra Atene u panoramsku šetnju Plakom, živahnom i šarmantnom gradskom četvrti u podnožju Akropole, vijugavih ulica i mnoštvom tipičnih barova i taverni, u kojima ne propustite isprobati souvlaki ili neko drugo tradicionalno jelo. Povratak do hotela. Noćenje.

2. dan ATENA - RT SOUNION

Nakon doručka odlazak na razgled Atene, koju često nazivaju kolijevkom zapadne civilizacije: Trg Sintagma s impozantnom zgradom Parlamenta i grobom neznanom junaku; Trg Omonia, jedan od najpoznatijih grčkih trgova na kojem se dočekuju uspješni grčki sportaši; Kallimarmaro, antički stadion i mjesto održavanja prvih modernih olimpijskih igara; ostaci Zeusova hrama, izgrađenog u 6. stoljeću prije Krista, s Hadrijanovim stupovima; Akropola, simbol klasične grčke umjetnosti i arhitekture, smještena na brdu iznad Atene; Partenon, hram posvećen božici Ateni; Hadrijanova vrata. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativni odlazak do rta Sounion, najjužnije točke atičkog poluotoka. Vožnja slikovitom obalom Saronskog zaljeva, prolazeći kroz predgrađa Atene, do rta Sounion, poznatog po ostacima znamenitog Posejdonovog hrama, posvećenog bogu mora u klasičnoj grčkoj mitologiji. Ljepota očuvanih dorskih stupova inspirirala je mnoge pjesnike, uključujući Lorda Byrona koji je urezao svoje ime u jedan od njih. Nakon obilaska lokaliteta povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ATENA – KORINT – PELOPONEZ – MIKENA – NAUPLION – EPIDAUR

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet do Argolide. Odlazak put najvećeg grčkog poluotoka Peloponeza. Vožnja uz obalu Korintskog kanala do Argolide, povijesne pokrajine na Peloponezu. Odlazak do Mikene, koja je u 2. tisućljeću pr. Kr. postala jednim od  glavnih središta egejske kulture. Po dolasku, razgledavanje arheološkog lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, koje je otkrio slavni arheolog Schliemann: Lavlja vrata, monumentalni ulazni portal gradskih zidina u Mikeni; Atrejeva riznica, najveća kraljevska grobnica legendarnog mikenskog kralja Atreja. Stanka za ručak. Put dalje vodi do Naupliona, prvog glavog grada moderne Grčke, danas jednog od turističkih dragulja Grčke, čija je šarmantna stara jezgra s tradicionalnim kućama prepuna taverni u kojima možete potražiti osvježenje i predahnuti. U nastavku odlazak do Epidaura, koji je najslavniji po starogrčkom istoimenom polisu u njegovoj blizini čije je Asklepijevo svetište proglašeno UNESCO-vom svjetskom baštinom. Po dolasku, razgledavanje muzeja i čuvenog antičkog kazališta, najvećeg u Grčkoj, poznatog po odličnoj akustici. Povratak u hotel. Noćenje.

Gostima koji ostaju u Ateni predlažemo posjet Nacionalnom arheološkom muzeju, jednom od najvažnijih muzeja takve vrste na svijetu, u kojem se čuvaju važni artefakti arheoloških lokaliteta širom Grčke, uz individualni obilazak, ili posjet muzeju Akropole, najmodernijem muzeju na svijetu u kojem posjetitelji mogu vidjeti izbliza akropolske originale, a istodobno kroz stakla i mjesto njihovog nastanka, Akropolu.

Ako niste obožavatelj muzeja prošećite šoping mekom i najposjećenijom gradskom ulicom – Ermou, rezerviranoj samo za pješake.

4. dan ATENA - ZAGREB

Doručak. Odlazak prema zračnoj luci Atena. Po dolasku, prijava za let Aegean Airlinesa za Zagreb, A3 780 u 08.10h. Očekivano slijetanje u Zagreb u 09.05h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Slike
Cjenik
DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
02.06. - 05.06.2021. 2.190 kn 2.390 kn 2.590 kn
29.09. - 02.10.2021. 2.190 kn 2.390 kn 2.590 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.190 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 45, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Atene;
 • Smještaj u Glyfadi u hotelu London 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom s uključenom boravišnom pristojbom;
 • Transfere i razglede prema programu;
 • Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 1.190 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • Doplatu za jednokrevetn sobu 790 kn;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • Doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • Osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • Putno osiguranje (preporučujemo).

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

 • Rt Sounion: 590 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča i ulaznica za Posejdonov hram);
 • Argolida: 790 kn (uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča i ulaznice za Mikenu i Epidaur).

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):

 • Akropola Atena: 20 € (ulaznica vrijedi za Drevnu Agoru, južnu padinu Akropole – kazalište Dioniza, sjevernu padinu Akropole, Rimsku Agoru, Muzej Kerameikos, Zeusov hram i Hadrijanovu knjižnicu)
 • Muzej Akropole: 10 €
 • Nacionalni arheološki muzej Atena: 12 €
 • Jednokratna karta tramvaja ili željeznice na relaciji Gyfada – Atena ili obrnuto: 2 €
Napomene

Red letenja (sve lokalna vremena):

A3 781   ZAGREB                 ATENA                  09:50     12:35

A3 780   ATENA                  ZAGREB                 08:10     09:05

 

Korisne informacije – Grčka:

Službeno ime države: Helenska Republika

Glavni grad: Atena

Službeni jezik: grčki, dok ljudi koji se bave turizmom kao i mlađe generacije govore i engleski, francuski, njemački ili talijanski jezik.

Pismo: grčki alfabet

Vjera: pravoslavci

Telefoniranje: pozivni broj +30

Valuta: euro

Kupovina: cijene su u Grčkoj dosta povoljne s obzirom na kvalitetu proizvoda i može se naći ponešto za svačiji budžet. Trgovine su otvorene od ponedjeljka do petka od 9.00h do 14.30h, a utorkom, četvrtkom i petkom rade još i od 17.30h do 20.30h. Subotom  su trgovine otvorene 9.00h do 15.00h, no zatvorene su nedjeljom. Supermarketi i kiosci ostaju otvoreni do 22.00h. Štoviše, u većim gradskim centrima i turističkim područjima, trgovine i kiosci su otvoreni od ranog jutra do kasno u noć, cijeli tjedan.

Struja: 230 V, 50Hz. Utikači sa dva priključka.

Hrana i piće: nacionalni specijaliteti: dolmades (punjeno lišće vinove loze), moussaka (složenac od patlidžana s mljevenom janjetinom, cimetom, crnim vinom i maslinovim uljem), lignje (kalamari) ili hobotnica (htapodia), souvlaki (meso pečeno na grilu, najčešće svinjetina ili piletina), horiatiki (grčka salata: feta sir, rajčica, krastavci i svježe maslinovo ulje)

Nacionalna pića: retsina (vino sa grožđicama), ouzo (bistro alkoholno piće na bazi anisa kojem se dodaje voda), raki (oštro piće od destiliranog grožđa), grčka kava (gusta i jaka, šećer se dodaje ovisno o ukusu), grčko pivo je lagano, Pilsner vrste.

Vremenska zona: + 1 sat u odnosu na Hrvatsku

Nekoliko grčkih riječi:

Da – Néh

Ne – Óhi

Dobro jutro – Kalimera

Dobar dan/dobro veče – Kalispera

Laku noć – Kalinihta

Doviđenja – Andío sas

Molim – Parakaló

Hvala – Efharistó

Koliko košta? – Póso káni?

Govorite li engleski? – Miláte anglika?

Gdje je …? – Pou ine …?

Ulaz – Issodos

Izlaz – Exodos

Otvoreno – Aniktó

Zatvoreno – Klistó

Toalet – Toualétes

Hotel – Ksenodhohío

 

Važno:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov

Napomene:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija smještaja u Grčkoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka tijekom putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

 

Minimalni broj putnika: 15

GOGO